Agenda Boschveld

Inloopavond Bossche windmolen
De Coöperatieve Vereniging Bossche Windmolen West (coöperatie BWW) gaat een coöperatieve windmolen realiseren op bedrijventerrein De Rietvelden in 's Hertogenbosch. Huishoudens en bedrijven uit o.a. Boschveld kunnen lid worden van de coöperatie. Leden ontvangen goedkope, groene en lokaal opgewekte stroom van hun eigen windmolen. En dat zolang deze er staat: minstens 20 jaar. Bosschenaren werken samen aan een schone, duurzame toekomst voor de stad en besparen zo'n 40% op hun stroomrekening. Deelnemers van de coöperatieve windmolen hoeven geen energiebelasting te betalen over de zelf opgewekte stroom. De terugverdientijd van je investering is daardoor ongeveer 6 jaar: vaak beter dan die van zonnepanelen op eigen dak. Coöperatie BWW splitst de windmolen op in duizenden stukjes: Bossche Windmolen Delen (BWD's). Leden kunnen een of meerdere BWD's kopen en hebben recht op een deel van de stroom die de windmolen opwekt. Als medio 2019 de windmolen wordt gebouwd, betalen leden € 190 per BWD en daarna jaarlijks € 9,50 onderhoudsbijdrage per aangeschaft deel. Afhankelijk van de hoeveelheid wind krijgen ze per BWD ongeveer 250kWh per jaar geleverd via hun huidige aansluiting. De BWD’s zijn verhandelbaar bij verhuizing of overlijden. Meer weten? Kom op naar de inloopavond of zie voor meer informatie: www.bosschewindmolenwest.nl.

Maandag 29 oktober 2018 van 19:30 uur tot 21:30 uur
BBS Boschveld    Zernikestraat 2
Entree:  Gratis

Proper Jetje/ Boschveld Boent
De kinderen van de basisschool gaan onder begeleiding van ouderen de wijk ontdoen van zwerfafval. Daarnaast wordt de wijk extra schoongemaakt en kunnen bewoners op 2 lokatie gratis hun grof afval inleveren; bij Lorentzplein/ Voltaplein en BBS (Marconistraat).

Woensdag 31 oktober 2018 van 12:00 uur tot 16:00 uur
BBS/ Wijk    Zernikestraat 2
Entree:  Gratis

ReparatieStraat
De ReparatieStraat is een dynamisch gebeuren met de bedoeling om spullen een langer leven te geven voordat ze op de vuilnisbelt belanden. Dat is natuurlijk beter voor het milieu, maar ook beter voor uw portemonnee en voor uw gemoedstoestand; veel mensen krijgen een goed gevoel als ze iets hebben gerepareerd of hebben laten repareren! In de ReparatieStraat kan iedereen meedoen, je kunt je spullen laten repareren, maar zelf ook je kundigheid inzetten. De reparateurs hanteren de volgende ruilmiddelen: Dienst (iets terugdoen), Niks (dit is voor als je bij de Lokale Ruilkring 's-Hertogenbosch www.niksvoorniks.nl bent aangesloten, ter plaatse is altijd iemand die hier meer over kan vertellen), Euro (die kent u zeker) of Waardering. Afhankelijk van de onderhandeling wordt bepaald wat en hoe er geruild wordt.

Zaterdag 10 november 2018 van 12:00 uur tot 15:00 uur
Dienstenwinkel Copernikkel    Copernicuslaan 308
Entree:  Gratis

Boschveldoverleg
Periodiek overleg van bewoners, gemeente, corporaties, politie, Divers en andere organisaties die actief zijn in Boschveld.

Maandag 26 november 2018 van 19:30 uur tot 21:30 uur
BBS Boschveld    Zernikestraat 2
Entree:  Gratis

Nieuwsberichten

26-11-17Meeleefgezinnen gezocht
25-11-17Huiskamer De Westhoek van Start
05-11-17Konijn zoekt eigenaar
24-09-17Parkeerhinder BBS Boschveld
22-07-17Vakantietijd
13-07-17Papiercontainers geplaatst
09-07-17Zomerfeest geslaagd
09-07-17Sensoor zoekt luisterende oren
08-07-17Lees Voor Lees Mee zoekt vrijwilligers
07-07-17Leeghwaterlaan afgesloten

Pagina 1 van 73

1 2   Volgende

Er zijn 722 berichten


Boschveldbeweegt diashow
pic
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz