Eerste bewoners Vlek 19

Nieuwe woningen aan de Copernicuslaan.
Fotograaf: © Alfred Heeroma
Afgelopen week hebben de eerste bewoners de sleutel gekregen van de nieuwe woningen in Vlek 19. De woningen waren al in december klaar, maar er moesten nog werkzaamheden worden gedaan aan de openbare ruimte. Vooral bij de woningen aan de Copernicuslaan bleek de deur wel hoog te zitten ten opzichte van de stoep. De stoep is nu in 2 niveaus gemaakt, maar zijn daardoor nu niet gemakkelijk toegankelijk voor rolstoelen. De laatste werkzaamheden moeten nog worden afgerond.

Er zijn 37 woningen gebouwd. Aanvankelijk waren deze allemaal verhuurd, maar een aantal huurders zijn afgehaakt nadat ze woningen en buitenruimte hadden gezien. Deze woningen zijn nu weer in de verhuur gezet.

De bouw van de woningen heeft ruim een jaar geduurd. Het gaat om eengezinswoningen met meerdere verdiepingen. Voorheen stonden aan de Copernicuslaan portaalflats met 3 woonlagen en aan de Voltastraat woningen met 2 woonlagen. De woningen aan de Kamerlingh Onnesstraat en de Lorentzstraat waren rijtjeshuizen.

De binnenruimte, waar voorheen schuren en garages stonden, is nu parkeerruimte geworden. Elke woning heeft een eigen buitenruimte, al is deze niet zo groot.

11 februari 2015: 35 van de 37 woningen zijn verhuurd. De 2 woningen aan de Copernicuslaan die nog te huur staan behoren tot 5 woningen in het duurdere segment.

Auteur:  Alfred Heeroma  Datum:  zondag 08 februari 2015 
Bron:   Boschveld BeweegtReageren
Uw naam: *
E-mail: *
Reactie:
Controle: vul 564 in

* Verplicht, mail komt niet op site

U kunt reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

15-03-19Copernicustuin is niet meer
10-03-19Kom lekker hardlopen!
10-03-19De Boschveldtuin doet mee aan NLdoet
05-03-19Beschermingsbewind als het nodig is
19-02-19Inschrijven Landelijke Opschoondag
03-02-19Nieuwe naam in sociaal domein: KOO
02-02-19Meet & greet EKP-terrein Noord
02-02-19Verbouw Grasso-pand tot ICT-bedrijvencentrum
30-01-19Bodemverontreiniging Voltastraat
20-01-19Koken voor anderen

Pagina 1 van 74

1 2   Volgende

Er zijn 734 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz