Nieuwbouw voor portiekflats

Zeven woonblokken in Vlek 21 (rood omgeven) zullen van 2019 tot 2025 worden gesloopt en vervangen worden door nieuwbouw.
Fotograaf: © Gemeente/ Alfred Heeroma
BrabantWonen heeft besloten om zeven woonblokken in Boschveld (Vlek 21) te vervangen voor nieuwbouw. De huurders die op dit moment nog in de betreffende woningen wonen hebben hier op vrijdag 16 juni een brief over ontvangen. Er komen tot half juli 4 bewonersavonden waarop de huurders worden geïnformeerd over het verloop van het proces. De eerste avond was al op 30 juni.

De kwaliteit van deze woningen is niet meer van deze tijd. De afgelopen periode heeft BrabantWonen uitgebreid onderzoek gedaan naar de verschillende mogelijkheden voor de toekomst van deze woningen. Hierbij zijn de technische gebreken van de woningen in kaart gebracht. Ook is onderzoek gedaan naar de klachten met betrekking tot tocht, vocht, energieverbruik en geluidsoverlast. Uit deze onderzoeken is gebleken dat het vervangen van de flats de beste optie is.

Uit de onderzoeken blijkt dat het renoveren van alle woningen technisch en financieel niet haalbaar is. Een aantal problemen kan worden verholpen met een renovatie maar bijvoorbeeld het probleem van de geluidsoverlast kan met een renovatie niet worden opgelost. Door nieuwe woningen te bouwen verhelpt BrabantWonen al deze problemen wél. Ook kunnen er grote sprongen gemaakt worden in het energielabel, waardoor de woningen veel energiezuiniger zijn en de woonlasten gemiddeld genomen gelijk blijven. Zoals in het Sociaal Woonakkoord is afgesproken, bouwt BrabantWonen sociale huurwoningen terug.

Het is het onmogelijk om alle woonblokken tegelijk te vervangen. Dat geeft te veel overlast voor de wijk en ook voor de stad, omdat ook in de Gestelse buurt 6 woonblokken worden gesloopt ten behoeve van nieuwbouw. Het vervangen van de woningen wordt daarom in fases uitgevoerd van 2019 tot 2025.

De bewoners van de flats hoeven niet op korte termijn te verhuizen. Eerst gaat BrabantWonen met hen de Bewonersverhuisregeling opstellen. Hoewel de stedelijke verhuisregeling officieel niet meer geldig is, wordt er toch naar gestreefd de bewoners de extra vergoeding te geven. Het betreft veelal goedkopere huurwoningen. Een aantal bewoners zou graag tijdelijk binnen het genoemde gebied willen verhuizen om zo langer van de lage huur gebruik te kunnen maken. Een verhuisvergoeding kan maar 1 keer worden uitgekeerd waardoor, bij het gebruikmaken van de terugkeerregeling, de bewoners toch zelf voor de kosten opdraaien. Er zal binnen de verhuisregeling moeten worden bekeken of een huurgewenning toepasbaar is.

Auteur:  Alfred Heeroma/ BrabantWonen  Datum:  zaterdag 02 juli 2016 
Bron:   BrabantWonen/ Boschveld BeweegtReageren
Uw naam: *
E-mail: *
Reactie:
Controle: vul 667 in

* Verplicht, mail komt niet op site

U kunt reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

26-11-17Meeleefgezinnen gezocht
25-11-17Huiskamer De Westhoek van Start
05-11-17Konijn zoekt eigenaar
24-09-17Parkeerhinder BBS Boschveld
22-07-17Vakantietijd
13-07-17Papiercontainers geplaatst
09-07-17Zomerfeest geslaagd
09-07-17Sensoor zoekt luisterende oren
08-07-17Lees Voor Lees Mee zoekt vrijwilligers
07-07-17Leeghwaterlaan afgesloten

Pagina 1 van 73

1 2   Volgende

Er zijn 722 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz