Wolk bereikt hoogtepunt

Het is de bedoeling dat via dit gangenstelsel de kunstinstallatie Wolk wordt beklommen.
Fotograaf: © Alfred Heeroma
Wolk is het afsluitende project van stadskunstenaar Lucas de Man. Tegen de het voormalige hoofdkantoor van Laurus (De Hooge Donken aan de Parallelweg) heeft hij, samen met Pascal Leboucqanderen, een gangenstelsel gebouwd van ruim 20 meter hoog. Het is een theatrale ontdekkingstocht langs beelden en muziek (en wie weet nog meer) naar het dak van het gebouw. Vanaf het dak is er fraai uitzicht over een gedeelte van de stad.

Vorige week is het hoogste punt van deze kunstinstallatie bereikt en de komende dagen wordt de laatste hand gelegd aan de invulling. Vanaf 4 augustus is het kunstwerk dan te bezoeken. U moet dan wel minstens 2 kaartjes (a €12,50) kopen, want alleen een kaartje voor uzelf, dat gaat niet lukken. U bent verplicht een kaartje beschikbaar te stellen aan een ander persoon. Dit gaat veelal om mensen die zelf niet in staat zijn een kaartje te kopen of juist personen die vanwege hun inzet zo’n kaartje verdienen. Er zijn diverse maatschappelijke organisaties betrokken om de gekochte kaartjes te verdelen.

De tocht gaat 40 tot 45 minuten duren en moet u alleen ervaren. Daarom mag er ook slechts 1 persoon per 5 minuten omhoog. Het is dagelijks toegankelijk van 14.00 tot 23.00 uur

Het project is geheel vanuit crowdfunding opgezet en zal door vrijwillige hosts begeleid worden. Zelf noemt Lucas het een innovatieve crowdsourcing. Het project is niet allen tijdens Festival Boulevard te bezoeken, maar ook daarna tot 4 september . Daarnwil hij bekijken of hij project ook in andere steden kan uitvoeren.

Meer informatie vindt u op de website van projectwolk.

Auteur:  Alfred Heeroma  Datum:  maandag 25 juli 2016 
Bron:   Boschveld BeweegtReageren
Uw naam: *
E-mail: *
Reactie:
Controle: vul 673 in

* Verplicht, mail komt niet op site

U kunt reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

15-03-19Copernicustuin is niet meer
10-03-19Kom lekker hardlopen!
10-03-19De Boschveldtuin doet mee aan NLdoet
05-03-19Beschermingsbewind als het nodig is
19-02-19Inschrijven Landelijke Opschoondag
03-02-19Nieuwe naam in sociaal domein: KOO
02-02-19Meet & greet EKP-terrein Noord
02-02-19Verbouw Grasso-pand tot ICT-bedrijvencentrum
30-01-19Bodemverontreiniging Voltastraat
20-01-19Koken voor anderen

Pagina 1 van 74

1 2   Volgende

Er zijn 734 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz