Paardskerkhofweg geopend

Op vrijdag 7 april 2017 werd de Paardskerkhofweg officieel geopend. Op de foto wijst kunstenares Christine Jetten de kleurverandering aan van de keramische elementen, terwijl Wethouder Logister (met handen in zakken) toekijkt.
Fotograaf: © Michael Bögels
In augustus 2016 ging de gemeente aan de slag om de Paardskerkhofweg te vernieuwen. De planning was dat dit in 3 tot 4 maanden gerealiseerd kon worden, maar het duurde uiteindelijk tot eind maart 2017 voordat de weg klaar was.

Op vrijdag 7 april opende wethouder Logister de weg officieel. Er was redelijk veel belangstelling voor de opening. De weg heeft zowel bovengronds als ondergronds nogal wat wijzigingen ondergaan. Op het terrein waar voorheen de Afvalstoffendienst zat, worden honderd woningen gebouwd. Daarvoor is het wel nodig dat de nutsvoorzieningen en de riolering moesten worden aangepast. Dat bleek een grotere klus dan gedacht, omdat er tijdens het graven leidingen naar boven kwamen die niet op de kaart stonden.

Maar niet alleen onder de grond waren er problemen, ook bij de inrichting waren er problemen. Het ging dan vooral om de parkeerplaatsen. Aan de kant van het bouwterrein kan er nu parallel geparkeerd worden. Het was de bedoeling dat bij de Koestraat er 5 parkeerplaatsen bij moesten komen zonder dat dit ten koste ging van de boom die er stond. De tekening bleek niet goed en moest tijdens de aanleg nog worden aangepast. Ondanks alle aandacht voor de bomen langs de weg, is toch meer schade ontstaan. 1 boom waaide tijdens een storm in februari om, omdat er tijdens de aanleg leidingen onder de bomen waren gelegd, waardoor de houvast minder was. Ook blijkt nu dat er minder plantgaten zijn aangelegd dan er nieuwe bomen gepland zijn.

Daarnaast was er ook nog een extra project voor de bestrating. Er ligt in de weg een oud spoor dat gevuld moest worden met een kunstwerk, het zogenaamde keramisch spoor. Het zijn 147 betonplaten waarin patronen van keramiek zitten die verkleuren als ze nat worden (bij regen bijvoorbeeld). De platen zijn ontworpen door Christine Jetten. Het is een techniek die eigenlijk nog nooit in deze vorm is toegepast. De platen moesten met een speciale vacuüm houder op hun plaats worden gelegd en vervolgens met fijn grit worden omringd. Het vormt nu een zogenaamd poëtisch spoor tussen het Paleiskwartier en de Brabanthallen. Het is de bedoeling dat bezoekers voor de Brabanthallen die met de trein aankomen nu via de route gaan lopen.

Het resultaat mag er uiteindelijk wel zijn, maar dat wil nog niet zeggen dat het nu helemaal klaar is. De wijkraad is nog bezig om deze weg nog als woonwijk aan te laten merken, zodat er maximaal 30 km/u gereden mag worden, maar dan zouden er eigenlijk drempels ingelegd moeten worden. Zonder aanpassingen kan de weg alleen maar als 50 km/u weg aangemerkt worden.

Update 10 april 2017:
> Op de donderdag 6 april 2017 zijn er toch nog borden geplaatst om het een 30 kilometerweg te maken. Omdat de weg ook door vrachtverkeer wordt gebruikt, is er voor gekozen om er geen drempels in te leggen.
Het parkeren betreft belanghebbenden parkeren, maar dat bleek op maandag veel parkeerders nog niet duidelijk. Er zal eerst nog worden gewaarschuwd, maar daarna zal er worden bekeurd


Auteur:  Alfred Heeroma   Datum:  zondag 09 april 2017 
Bron:   Boschveld BeweegtReageren
Uw naam: *
E-mail: *
Reactie:
Controle: vul 704 in

* Verplicht, mail komt niet op site

U kunt reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

15-03-19Copernicustuin is niet meer
10-03-19Kom lekker hardlopen!
10-03-19De Boschveldtuin doet mee aan NLdoet
05-03-19Beschermingsbewind als het nodig is
19-02-19Inschrijven Landelijke Opschoondag
03-02-19Nieuwe naam in sociaal domein: KOO
02-02-19Meet & greet EKP-terrein Noord
02-02-19Verbouw Grasso-pand tot ICT-bedrijvencentrum
30-01-19Bodemverontreiniging Voltastraat
20-01-19Koken voor anderen

Pagina 1 van 74

1 2   Volgende

Er zijn 734 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz