Werkzaamheden Vlekken 18 en 19 afgerond

Bij het parkeren in de Voltastraat en Ampèrestraat plaatsen mensen de auto's soms half op de stoep. Ondanks dat is er genoeg doorrijruimte volgens de gemeente.
Fotograaf: © A. Heeroma
In november 2016 kregen de bewoners van vlek 18 de sleutel van hun woning. Hiermee werd de nieuwbouw van Vlek 18 en Vlek 19 afgerond. De gemeente kon toen beginnen met de inrichting van de openbare ruimte. De straten, stoepen en dergelijke moesten worden vernieuwd en aangepast aan de nieuwe situatie. De aanpak verliep in verschillende fasen. Met de aanpak van de Copernicuslaan werd dit zogenaamde woonomgevingsplan onlangs afgerond.

De Voltastraat en Ampèrestraat kregen een vaste inrichting waarbij de weg een breedte kreeg van 5,10 meter, wat breed genoeg is om elkaar te passeren. Ook werden er parkeervakken aangelegd, zowel evenwijdig aan de straat als haaks op de weg (daar waar er ruimte voor was. Ook werden er drempels weggehaald en werd de stoep opnieuw ingericht.

Ook werd de Copernicuslaan aangepakt. Onder andere werd de kruising met de Kamerlingh Onnesstraat verbeterd, zodat duidelijker werd wie er voorrang heeft, omdat een gedeelte een fietsstraat is. Ook werden de stoepen verhoogd, omdat de woningen een hoger bouwniveau hebben. Verder is er nog een gedeelte van de riolering vernieuwd.

Ook werden er bomen en struiken gepland en werd de straatverlichting aangepakt.

De werkzaamheden begonnen op 9 januari en zijn 19 mei afgerond. Hiermee is er weer een stukje vernieuwing in Boschveld gerealiseerd. Hier was overigens wel veel overleg voor nodig omdat tegelijkertijd werkzaamheden aan de Paardskerkhofweg bezig waren en de bereikbaarheid van de wijk een aantal weken onder druk stond. Naar verluidt heeft dit niet tot grote problemen geleid.

Auteur:  Alfred Heeroma  Datum:  zondag 28 mei 2017 
Bron:   Boschveld BeweegtReageren
Uw naam: *
E-mail: *
Reactie:
Controle: vul 708 in

* Verplicht, mail komt niet op site

U kunt reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

19-02-19Inschrijven Landelijke Opschoondag
03-02-19Nieuwe naam in sociaal domein: KOO
02-02-19Meet & greet EKP-terrein Noord
02-02-19Verbouw Grasso-pand tot ICT-bedrijvencentrum
30-01-19Bodemverontreiniging Voltastraat
20-01-19Koken voor anderen
20-01-19Boschveld 65 jaar
30-11-18Juvans en welzijn Divers fuseren
26-11-17Meeleefgezinnen gezocht
25-11-17Huiskamer De Westhoek van Start

Pagina 1 van 73

1 2   Volgende

Er zijn 730 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz