Papiercontainers geplaatst

Op 13 juli 2017 werd in de van Musschenbroekstraat een papiercontainer geplaatst. Ook elders in de wijk werden er papiercontainers geplaatst.
Fotograaf: © Alfred Heeroma
Deze week zijn in het gebied tussen de Copernicuslaan en Parallelweg weg papiercontainers geplaatst. In de rest van de wijk stonden deze er al. Zo zijn er nu in de Van Musschenbroekstraat, Marconistraat en Fahrenheitstraat ook containers geplaatst. De plaatsing van de 2 papiercontainers in het Veemarktkwartier konden nog niet plaatsvinden omdat daar leidingen lagen. Er wordt naar een andere plek gezocht. De restafvalcontainer van de ’s-Gravesandestraat, die verplaatst zou worden naar het van Coehoornplein, is nog niet geplaatst. Hier is een dispuut over een kadastraal eigendom reden van de vertraging.

De locaties zijn in overleg met bewoners vastgesteld. De locaties moesten eerst nog onderzocht worden op de aanwezigheid van leidingen.

Bewoners kunnen er nu voor kiezen om hun eigen blauwe container in te leveren, maar mogen deze ook behouden.

Met de plaatsing van de containers zijn gemeenschappelijke inzamelpunten nu compleet.

Recentelijk is er een onderzoek geweest naar de bijplaatsingen bij containers. Dit is een stedelijk onderzoek geweest. Hierbij zijn ook de locaties in de Marconistraat en Lorentzstraat meegenomen. Bij de Marconistraat bleek de container zeer regelmatig niet te werken. De oorzaak is voornamelijk dat de containers klemmen en niet omdat ze vol zitten. De vermoedelijke oorzaak is dat er te groot formaat afval in de containers wordt gedeponeerd. Bijplaatsingen leiden vaak tot meer bijplaatsingen. Verder bleek dat de containers er slecht uitzien. Verbetering van de containers en de omgeving zou volgens het onderzoek kunnen leiden tot een verbetering van de situatie.

Auteur:  Alfred Heeroma  Datum:  donderdag 13 juli 2017 
Bron:   Boschveld BeweegtReageren
Uw naam: *
E-mail: *
Reactie:
Controle: vul 720 in

* Verplicht, mail komt niet op site

U kunt reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

15-03-19Copernicustuin is niet meer
10-03-19Kom lekker hardlopen!
10-03-19De Boschveldtuin doet mee aan NLdoet
05-03-19Beschermingsbewind als het nodig is
19-02-19Inschrijven Landelijke Opschoondag
03-02-19Nieuwe naam in sociaal domein: KOO
02-02-19Meet & greet EKP-terrein Noord
02-02-19Verbouw Grasso-pand tot ICT-bedrijvencentrum
30-01-19Bodemverontreiniging Voltastraat
20-01-19Koken voor anderen

Pagina 1 van 74

1 2   Volgende

Er zijn 734 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz