Verbouw Grasso-pand tot ICT-bedrijvencentrum

In het voormalig Grasso gebouw komen ICT-bedrijven. In het naastgelegen Grenco-gebouw zit al een ICT-community
Fotograaf: © Alfred Heeroma
De werkzaamheden aan de buitenkant van het monumentale Grasso-pand aan de Parallelweg zijn afgerond. Ook heeft de gemeente samen met de BIM gewerkt aan plannen voor de binnenkant. Namelijk het realiseren van kantoorruimtes voor ICT-bedrijven.

Wethouder Jan Hoskam: "Er komt maar liefst 4.000 m2 aan ICT-kantoorruimte. Voor zowel start-ups, grow-ups en volwassen bedrijven, met zo'n 400 tot 450 mensen. De komst van JADS ruim twee jaar geleden heeft mede een impuls gegeven aan de ICT-bedrijvigheid in onze gemeente." Het is de bedoeling dat begin 2021 deze nieuwe locatie opengaat.

Investering
Het college legt de gemeenteraad nu een voorstel voor om de plannen verder uit te werken en tot realisatie te komen. Daarvoor wordt een krediet van 14,2 miljoen euro gevraagd. Daarvan is een gedeelte onrendabel.

Er is een groeiende vraag naar kantoorruimte door ICT- en data-ondernemers. In het naastgelegen pand op het Grenco-terrein hebben de eerste ondernemers al hun intrek genomen. Met het Grasso-pand kunnen we de ICT-community, samen met alle partners, verder uitbouwen. En levert deze investering een belangrijke bijdrage aan 's-Hertogenbosch als ICT- en datastad.

Duurzaam
De investering heeft ook tot gevolg dat er een duurzaam, energieneutraal gebouw ontstaat. Dit past in de ambities van de gemeente. En bovendien versterken we het gebied als onderdeel van de Spoorzone.

Auteur:  Gemeente  Datum:  zaterdag 02 februari 2019 
Bron:   GemeenteReageren
Uw naam: *
E-mail: *
Reactie:
Controle: vul 730 in

* Verplicht, mail komt niet op site

U kunt reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

15-03-19Copernicustuin is niet meer
10-03-19Kom lekker hardlopen!
10-03-19De Boschveldtuin doet mee aan NLdoet
05-03-19Beschermingsbewind als het nodig is
19-02-19Inschrijven Landelijke Opschoondag
03-02-19Nieuwe naam in sociaal domein: KOO
02-02-19Meet & greet EKP-terrein Noord
02-02-19Verbouw Grasso-pand tot ICT-bedrijvencentrum
30-01-19Bodemverontreiniging Voltastraat
20-01-19Koken voor anderen

Pagina 1 van 74

1 2   Volgende

Er zijn 734 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz