Koenders ontmoet Boschvelders

Op 21 mei 2016 bezocht minsiter Koenders (zwart jasje) van Buitenlandse zaken Boschveld en sprak met bewoners.
Fotograaf: © Alfred Heeroma
Zaterdagmiddag 21 mei bezocht minister van Buitenlandse zaken Bert Koenders de dienstenwinkel Copernikkel. Ongeveer 40 mensen kwamen luisteren naar wat de minister te zeggen had, maar kregen ook zeker de kans om hun zorgen en wensen aan de minister mede te delen.

Koenders vertelde dat als minister vaak in het buitenland komt en dus ook vaak in de conflictgebieden komt. Hij snapt ook wel waarom sommige mensen op de vlucht slaan voor dreiging of oorlog en probeert als minister dan vaak afspraken met landen te maken. Dat valt niet altijd mee. Soms is de zaak gecompliceerder dan we denken. Zo komen vluchtelingen uit Ghana uit 1 bepaalde regio en moet je je daar dus of focussen.

Hij sprak zijn waardering uit voor de diverse initiatieven die er in Boschveld zijn ontwikkeld, zoals de fietswerkplaats, wereldkeuken, maar ook een vrijwilligster die taallessen geeft aan vluchtelingen. Hij luisterde ook naar de problemen waar mensen tegenaan lopen zoals regelgeving of trage besluitvorming bij asielaanvragen waardoor mensen soms 10 tot 15 jaar in onzekerheid leven en dan alsnog een gezin uit elkaar wordt gehaald. Dat vond Koenders zelf ook een slechte zaak. Een andere klacht is dat mensen met een bijstandsuitkering soms verplicht te werk worden gesteld, terwijl ze juist heel belangrijk vrijwilligerswerk in de wijk doen.

Soms is het aan de lokale politiek om zaken op te lossen, maar de landelijke politiek kan wel kaders scheppen. Hij zei toe zijn ervaring met Boschveld mee te nemen en ook te overleggen in de Ministerraad.

Hij bezocht de Copernikkel in het kader van ‘De hele wereld in een wijk’. Hij kon ook met eigen ogen zien (en met de mond proeven) dat veel mensen met een buitenlandse achtergrond heel goed mee doen in de samenleving. Neemt niet weg dat er nog veel wensen zijn die nog niet zijn vervuld. Hij bleef uiteindelijk langer dan de anderhalf uur die stond gepland en sprak met veel (actieve) buurtbewoners.

Auteur:  Alfred Heeroma  Datum:  zaterdag 21 mei 2016 
Bron:   Boschveld BeweegtReageren

U kunt tijdelijk niet reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

15-10-21Windmolenpark De Rietvelden geopend
15-10-21Samen West veiliger maken
15-10-21Natuurwerkdag op 6 november
15-10-21Minder klachten over asfaltcentrale
12-10-21Let op met online fraude
12-10-21Tips ter voorkoming babbeltrucs
12-10-21Melden verward gedrag
11-10-21Herinrichting Onderwijsboulevard
11-10-21Ontwikkeling Stationsgebied
11-10-21Samen zien we meer (veiligheid)

Pagina 1 van 87

1 2   Volgende

Er zijn 868 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz