Held van Boschveld

Theater en muziek voorstelling in wijk Boschveld
Fotograaf: © Onbekend
Boschveld is een kleurrijke en actieve wijk. Dat zie je terug aan de vele activiteiten en initiatieven die daar het licht zien. De BoschveldWereldkeuken, de fietswerkplaats, de Klussendienst en de Boschveldtuin - verenigd in coöperatie Copernikkel - zijn daar enkele sprekende voorbeelden van. Maar ook kunst en cultuur gooit ‘achter het station’ hoge ogen. Allerlei voorstellingen en optredens hebben de bewoners van Boschveld al voorbij zien komen. Eind van deze week is het weer zover. Op 29 en 30 september is Boschveld twee keer het toneel van een spetterende muziek- en theaterroute, met kleine voorstellingen op allerlei plekken in de wijk. De naam is mooi en toepasselijk: Held van Boschveld.

Vincent Verbeeck en Janneke Franke zijn de kartrekkers van de voorstelling. Tijdens veel gesprekken in de wijk hoorden zij prachtige persoonlijke verhalen. Schrijnend, prikkelend, spannend, triest en grappig. Allemaal verhalen die zij in de muziek- en theaterroute een podium geven.

Boschveldband
De voorstelling gaat over Boschveld en haar bewoners. De muziek- en theaterroute speelt zich op meerdere plekken in de wijk af. Elke locatie heeft een eigen scene. En alle scenes hebben met elkaar te maken. De muzikale begeleiding van de voorstelling is in handen van de Boschveldband, een muziekgroep die al vele activiteiten in Boschveld heeft opgeluisterd. Studenten van de KW1C-theateropleiding en kinderen van de fietswerkplaats en de BBS Boschveld doen ook mee.

Lappendeken
De bezoekers van de voorstelling ontdekken gaandeweg dat Boschveld een lappendeken is van mensen met een eigen verhaal. Verhalen van bewoners afkomstig uit allerlei landen in de wereld op zoek naar thuis. Geur, smaak en zich thuis voelen, zijn daarbij de rode draad. Veel bewoners bouwden in Boschveld een nieuw leven op. Steken dagelijks met elkaar de handen uit de mouwen en brengen belangrijke activiteiten tot leven. Zij verbinden mensen en laten het een bij het andere horen. Maar wie is nou de held van Boschveld? Of zijn we het allemaal? De muziek- en theaterroute geeft stap voor stap antwoord.

Kom kijken
Donderdagavond 29 of vrijdagavond 30 september. De voorstelling begint op beide dagen om 19.00 uur. Start bij Copernikkel, Copernicuslaan 308 in het winkelcentrum van Boschveld. De muziek- en theaterroute duurt ongeveer anderhalf uur. Het is een voorstelling van bewoners voor bewoners. Die wil je niet missen.

Auteur:  Persbericht  Datum:  maandag 26 september 2016 
Bron:   PersberichtReageren
Uw naam: *
E-mail: *
Reactie:
Controle: vul 679 in

* Verplicht, mail komt niet op site

U kunt reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

18-06-21Hogere geluidsnorm Vlek 21
18-06-21Duurzaamheidsprijs voor BWWB
17-06-21Asfaltcentrale sluit tijdelijk
16-06-21Wijkfoto
09-06-21Laat een kind niet in z'n hempie staan
09-06-21Wapeninleveractie
09-06-21Snelheidscontrole Onderwijsboulevard
30-05-21Sloop eerste gedeelte Van Maerlant bijna compleet
30-05-21Tegelwippen tegen Oss
07-05-21Mijn wijkt stinkt

Pagina 1 van 84

1 2   Volgende

Er zijn 831 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz