Juvans en welzijn Divers fuseren

Farant is een fusie van Juvans en Welzijn Divers
Fotograaf: © Farant
Per 1 januari 2019 gaan Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en Welzijn Divers samen fuseren. Daarmee ontstaat een brede welzijnsorganisatie met een sterke positie in de regio Midden-Brabant en de Meijerij op het terrein van basisondersteuning, leefbaarheid, veiligheid, wonen, welzijn en zorg.

Op 13 en 14 november jongstleden hebben de Raden van Toezicht van Welzijn Divers en Juvans het fusiebesluit hiertoe ondertekend. De nieuwe naam is Farant.

Met een stevige organisatie van 270 professionals en ruim 1100 vrijwilligers is Farent vanaf 2019 betekenisvol voor alle bewoners van 's-Hertogenbosch en 10 gemeenten in De Meierij en Midden-Brabant. Ze bieden een breed palet aan dienstverlening, van buurtinitiatief tot en met individuele ondersteuning. Welzijn en hulpverlening zijn immers geen gescheiden sporen, maar horen bij elkaar.

In het sociaal domein zijn ze een betrouwbare samenwerkingspartner. En ondertussen ontwikkelen ze door. De veelheid aan vragen vanuit de samenleving dagen hun uit tot inventiviteit. Farent grijpt deze uitdaging met twee handen aan. Innovatie in het sociaal werk zit in hun DNA.

De naam Farent verwijst naar het Italiaanse fare: doen of maken. Dat klopt bijzonder bij hun nieuwe organisatie: resultaatgericht en doeners. Ze komen in actie en helpen anderen in actie te komen voor elkaar. Het beeldmerk van de waaier weerspiegelt de veelkleurigheid en diversiteit van de samenleving en al hun expertise en activiteiten.

Auteur:  Persbericht  Datum:  vrijdag 30 november 2018 
Bron:   PersberichtReageren
Uw naam: *
E-mail: *
Reactie:
Controle: vul 726 in

* Verplicht, mail komt niet op site

U kunt reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

11-06-19School gesloopt
09-06-19Hans van Zoggel vertrekt als directeur
02-06-19Café Starlight gesloten
02-06-19Verkoop woningen Vlek 3
27-05-19Herdenkingsboom Kees Heemskerk
18-05-19Bestemmingplan Vlek 3 vastgesteld
15-03-19Copernicustuin is niet meer
10-03-19Kom lekker hardlopen!
10-03-19De Boschveldtuin doet mee aan NLdoet
05-03-19Beschermingsbewind als het nodig is

Pagina 1 van 74

1 2   Volgende

Er zijn 740 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz