School gesloopt

In week 23 is de sloop van de voormalige basisschool afgerond. Alleen het puin moet nog worden afgevoerd.
Fotograaf: © A. Heeroma
De voormalige basisschool aan de Celsiusstraat is gesloopt. Ook de sporthal en de uitbouw van de voormalige Pastorie zijn gesloopt. Wat rest is een berg puin, dat de komende weken afgevoerd gaat worden.

De sloop begon in april. Aanvankelijk alleen aan de binnenzijde, mede omdat er asbest werd aangetroffen. Die zorgde voor wat onrust bij omwonenden, want ze zagen de verwijderaars rondlopen in speciale pakken. Volgens de gemeente was er een brief gestuurd, maar een aantal bewoners gaven aan dat ze deze brief nooit hebben ontvangen. Er zou geen gevaar voor de omgeving zijn geweest.

Het enige wat is blijven staan is de voormalige pastorie. Deze zal tijdens de bouw als onderkomen dienen voor de aannemer en daarna worden verkocht als woning. De pastorie werd tijdelijk gebruikt door Imperium, de Spellenfanaat, Buurtman/Buurtvrouw, de Moerasdraak, de Wijkraad OBB en aan taallessen voor kinderen. Deze organisaties/ activiteiten zullen elders in de wijk onderdak moeten vinden. Er zijn weinig panden die hiervoor geschikt zijn. De Copernikkel in het winkelcentrum heeft te weinig ruimte en ook in de BBS is onvoldoende ruimte. De PvdA heeft hierover vragen gesteld aan het college van B&W.

Als slooprestanten zijn opgeruimd, zal er nog een bodemonderzoek plaatvinden en zal het terrein bouwrijp worden gemaakt (aanleggen leidingen en dergelijke). De nieuwbouw woningen zou dan in kwartaal 3 moeten beginnen en duurt ruim een jaar.

Bewoners hebben al hun zorgen geuit over het aantal bomen dat blijft staan. De gemeente heeft een onderzoek naar de bomen laten uitvoeren en de resultaten worden binnenkort besproken. De bewoners willen een goede communicatie. Een jeneverbes die gekapt is zou aan stadshout worden geschonken, maar bleek na de kap onbruikbaar omdat deze in stukken was gezaagd.Auteur:  A. Heeroma  Datum:  dinsdag 11 juni 2019 
Bron:   Boschveld BeweegtReageren
Uw naam: *
E-mail: *
Reactie:
Controle: vul 743 in

* Verplicht, mail komt niet op site

U kunt reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

11-06-19School gesloopt
09-06-19Hans van Zoggel vertrekt als directeur
02-06-19Café Starlight gesloten
02-06-19Verkoop woningen Vlek 3
27-05-19Herdenkingsboom Kees Heemskerk
18-05-19Bestemmingplan Vlek 3 vastgesteld
15-03-19Copernicustuin is niet meer
10-03-19Kom lekker hardlopen!
10-03-19De Boschveldtuin doet mee aan NLdoet
05-03-19Beschermingsbewind als het nodig is

Pagina 1 van 74

1 2   Volgende

Er zijn 740 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz