Luisterlijn op zoek naar vrijwillligers

Vrijwilligers bij de luisterlijn geven een luisterend oor voor mensen met problemen.
Fotograaf: © Luisterlijn
Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn echt iets voor jou. De Luisterlijn ontvangt nationaal jaarlijks zo'n 500.000 oproepen en dit aantal stijgt. Hiervan blijft een deel (zo'n 165.000) onbeantwoord vanwege een tekort aan vrijwilligers. De Luisterlijn in locatie Den Bosch is daarom dringend op zoek naar meer vrijwilligers. Voor meer informatie zijn er op 16 en 23 januari een bijeenkomst gepland.

Als vrijwilliger bij de Luisterlijn bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Is dit iets voor jou? Kom dan kennismaken tijdens de informatiebijeenkomst, dan krijg je meer informatie. Als je enthousiast bent, dan volg je de training. Daar ontwikkel je je luister- en gespreksvaardigheden verder. Ook na de training blijft professioneel begeleiding en ondersteuning mogelijk en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers.

Naast iemand gaan zitten en luisteren zonder oordeel
Jan uit Vught is al vrijwilliger in Den Bosch: "Ik chat en bel al tien jaar wekelijks voor de Luisterlijn. En zo hoor ik verhalen over zorgen, verdriet en eenzaamheid. Ik ben geen therapeut en kan problemen niet oplossen. Maar ik luister zonder te oordelen. Dat is vaak al genoeg. Ja, ik voer soms zware gesprekken, maar het komt ook voor dat mensen bellen of chatten om even de dag door te nemen om dat ze niemand hebben. Ik kan nog steeds geraakt worden door sommige gesprekken, dan zit ik met tranen in mijn ogen."

Over de Luisterlijn
De Luisterlijn is dag en nacht beschikbaar voor een vertrouwelijk gesprek, per telefoon, chat en mail. Door te luisteren helpen de 1500 vrijwilligers (landelijk) mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De vrijwilligers krijgen training en begeleiding door deskundige beroepskrachten. De Luisterlijn is al 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Behoefte aan een luisterend oor? Bel naar 0900-0767 ga naar www.deluisterlijn.nl.

Wil jij meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website en meld je aan.Auteur:  Luisterlijn  Datum:  woensdag 08 januari 2020 
Bron:   PersberichtReageren
Uw naam: *
E-mail: *
Reactie:
Controle: vul 747 in

* Verplicht, mail komt niet op site

U kunt reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

04-03-21Nieuwe wijkagent
03-01-21Boschveld in 2021
01-01-21Nieuwjaarsnacht Boschveld rustig verlopen
27-12-20Bodemverontreiniging Grasso
26-12-20Bouw Weener XL van start
26-12-20Koo Wijkplein alleen op afspraak bereikbaar
26-12-20Keramisch Spoor aangepast
26-12-20Vlek 3 krijgt vorm
13-12-20Digitaal parkeren in 2021
13-12-20Wijkhelden

Pagina 1 van 81

1 2   Volgende

Er zijn 801 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz