Afsluiting parallelweg Oude Vlijmenseweg

De parallelweg bij de Oude Vlijmenseweg wordt afgesloten.
Fotograaf: © Gemeente
Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om op basis van de Wegenverkeerswet 1994 (artikel 15) en van het reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 om de paralleweg langs de Oude Vlijmenseweg tussen de Oude Engelenseweg en Boksheuvelstraat af te sluiten met betonblokken en verkeersborden. Een dergelijke verkeersmaatregel kan genomen worden om weggebruikers te beschermen, overlast te minimaliseren en bereikbaarheid te waarborgen.
De Parallelweg ligt langs het terrein waar Weener XL haar nieuwbouw zal realiseren. Het gebied zal worden afgezet met hekken.

De Oude Vlijmensweg heeft tussen de Boksheuvelstraat en Oude Engelenseweg een parallelweg. Deze parallelweg had in het verleden een ontsluitingsfunctie voor het bedrijfsperceel. Door de sloop van het pand heeft deze parallel al meer dan 15 jaar geen verkeersfunctie meer. De parallelweg wordt sindsdien gebruikt als gratis parkeergelegenheid voor onder andere NS-forensen, bezoekers/werkers in de binnenstad en werkers van bedrijventerrein RIVU. Door het ontbreken van een nieuwe functie van de parallelweg is parkeren op de parallelweg jarenlang gedoogd. Door de nieuwbouw-ontwikkelingen van Weener XL op het aanliggende bedrijfsperceel, is de ruimte van de ventweg nodig. Door herinrichting van de kruispunten met de Boksheuvelstraat en Oude Engelenseweg, de inrichting van de (bezoekers)hoofdentree van Weener XL en in de tijdelijke bouwfase als bouwstraat komen de gedoogde parkeerplaatsen en de parallelweg te vervallen. Het gedoogde parkeren op de parallelweg past niet meer in de nieuwe inrichtingsplannen van dit deel van de Oude Vlijmenseweg. De automobilisten die hier parkeren moeten daardoor een andere officiƫle parkeergelegenheid zoeken in parkeergarages of transferia die hiervoor beschikbaar zijn.

Het voornemen verkeersbesluit ligt voor iedereen vanaf woensdag 26 februari tot en met woensdag 11 maart 2020 ter inzage in het Stadskantoor. Belanghebbenden kunnen binnen deze periode hun gemotiveerde en ondertekende zienswijze richten aan het hoofd van de afdeling Leefomgeving, Postbus 12345, 5200 GZ 's-Hertogenbosch. Voor inhoudelijke vragen belt u de heer Gijsbrechts van de afdeling Leefomgeving, tel. (073) 615 91 74 of mail naar leefomgeving@s-hertogenbosch.nl

Auteur:  Alfred Heeroma  Datum:  zondag 23 februari 2020 
Bron:   GemeenteReageren
Uw naam: *
E-mail: *
Reactie:
Controle: vul 762 in

* Verplicht, mail komt niet op site

U kunt reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

05-04-20Bankje bij herinneringsboom
05-04-20Kent u de nieuwe straten?
05-04-20Activiteiten Boschveld tijdens corona
15-03-20BBS gesloten
23-02-20Afsluiting parallelweg Oude Vlijmenseweg
23-02-20Camera's bij voetbalkooi
23-02-20Bewoners tevreden over KOO en Wijkpleinen
23-02-20Opschoondag (afgelast)
09-02-20Herstructurering Boschveld in cijfers
04-02-20Gezond Ontmoeten

Pagina 1 van 77

1 2   Volgende

Er zijn 763 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz