Pas op voor criminelen

Let op uw email en open geen verdachte links.
Fotograaf: © Tips en weetjes
In deze tijd van coronavirus zijn mensen veel vaker thuis en is het aantal woninginbraken minder. Dat wil niet zeggen criminelen stil zitten. Zo zijn er de laatste tijd meer meldingen van diefstallen van auto's of delen daarvan.

Ook fietsen zijn een gewild object. Zet daarom uw fiets, ook bij bijvoorbeeld een korte boodschap, goed op slot. Het is raadzaam om twee sloten te gebruiken, een vast slot en kettingslot waarmee u uw fiets aan een fietsenstalling of paal kunt vastmaken.

Daarnaast zijn er ook meldingen van mensen die aan de deur ongevraagd diensten komen aanbieden. Ga hier niet op in en wimpel deze mensen af. Laat geen onbekenden in uw huis binnen, want u zou niet de eerste zijn die na zo'n bezoek ineens een portemonnee of persoonlijke spullen mist.

Steeds meer mensen werken vanuit huis en maken daarbij gebruik van een computer. Dat weten criminelen ook. Beveilig uw computer zo goed mogelijk met anti-virus software. Let daarnaast ook goed op mailtjes. Mailtjes van personen of organisaties die u niet kent vooral niet openen. In dit soort mailtjes (ook wel phishing mail genoemd) zitten vaak links naar sites die vervolgens een virus op computer zetten en vervolgens gegevens van uw computer stelen, zoals wachtwoorden of andere prive gevoelige zaken. Besef goed dat officiële instanties zoals gemeenten en banken nooit om persoonlijke gegevens zullen vragen.

Daarnaast zijn er ook mailtjes in omloop die melden dat ze iets van u weten, bijvoorbeeld dat u naar porno kijkt (ook al doet u dat niet). Ze willen u dan geld afhandig maken. Gooi dit soort mail direct weg en klik zeker niet op aanwezige links. Vertrouwt u een link niet, dan kunt die eerst checken op www.checkjelinkje.nl.Auteur:  Alfred Heeroma  Datum:  maandag 27 april 2020 
Bron:   BINReageren
Uw naam: *
E-mail: *
Reactie:
Controle: vul 770 in

* Verplicht, mail komt niet op site

U kunt reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

27-09-20Onderzoek veiligheid
08-09-20Week van lezen en schrijven
04-07-20Resto VanHarte Boschveld weer open
01-07-20Burendag 2020
07-06-20Ontwikkeling Bossche Delta
07-06-20Muurschildering Grasso
07-06-20Infocentrum EKP-terrein Noord
01-06-20Bouwrijp maken Vlek 3
01-06-20Park Hart van Boschveld
31-05-20Enquête EKP

Pagina 1 van 79

1 2   Volgende

Er zijn 782 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz