Bomen gekapt

Op woensdag 22 april 2020 werden er bomen gekapt om de bouw van Vlek 3 mogelijk te maken.
Fotograaf: © Michael Bögels
Rondom Vlek 3, de voormalige basisschool, zijn 22 april 20 bomen gekapt. Dit was volgens de gemeente nodig om de aanstaande bouw van nieuwe woningen mogelijk te maken. De werkgroep Groen en Spelen van de wijkraad OBB heeft via allerlei bezwaarprocedures geprobeerd een deel van deze kap te voorkomen, omdat ze van mening is dat niet alle bomen gekapt moesten worden om de nieuwbouw te realiseren. De gemeente wees keer op keer de bezwaren af.

Er werd een gerechtelijke procedure gestart, maar deze heeft de wijkraad uiteindelijk teruggetrokken omdat het anders de bouw zou vertragen. De bouw is al ernstig vertraagd omdat eerdere plannen voor nieuwbouw ook door de gemeente zijn afgewezen.

Ondertussen zijn nu alle procedures doorlopen en zou de bouw kunnen beginnen. Eerder dit jaar werd al het rioleringsstelsel aangepast in het kader van het bouwrijp maken van het gebied. Circa 6 bomen zijn nog niet gekapt, maar staan wel op de planning om gekapt te worden. Dit is nodig om parkeerplaatsen te realiseren. Die zijn echter pas in beeld als de nieuwbouw is gerealiseerd. De gemeente zal wel zorgen voor compensatie van de bomen, maar dit zullen dan veel jongere exemplaren zijn.

De verwachting is dat nog voor de zomer gestart wordt met de bouw. Het gaat om zowel huur als koopwoningen.Auteur:  Alfred Heeroma  Datum:  vrijdag 24 april 2020 
Bron:   Boschveld BeweegtReageren
Uw naam: *
E-mail: *
Reactie:
Controle: vul 771 in

* Verplicht, mail komt niet op site

U kunt reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

27-09-20Onderzoek veiligheid
08-09-20Week van lezen en schrijven
04-07-20Resto VanHarte Boschveld weer open
01-07-20Burendag 2020
07-06-20Ontwikkeling Bossche Delta
07-06-20Muurschildering Grasso
07-06-20Infocentrum EKP-terrein Noord
01-06-20Bouwrijp maken Vlek 3
01-06-20Park Hart van Boschveld
31-05-20Enquête EKP

Pagina 1 van 79

1 2   Volgende

Er zijn 782 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz