Muurschildering Grasso

Sinds 18 mei 2020 is er een muurschildering op voormalig Grasso gebouw te zien.
Fotograaf: © A. Heeroma
Wie over de Parallelweg rijdt of met de trein 's-Hertogenbosch binnenkomt, wordt sinds maandag 18 mei verrast met een grote en kleurrijke muurschildering op het Grassoterrein. De uitvoering van dit gigantische kunstwerk is gedaan door Kings of Colors. Voor het ontwerp tekenden twee studenten van de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost.

De muurschildering laat de ontwikkelingen zien die gaande zijn en nog komen op het Grassoterrein. Het gehele terrein ontwikkelt zich de komende jaren tot een nieuw gebied dat bestaat uit oude, opgeknapte panden en nieuwbouw. Naast de huidige functies van onder meer ambachtelijke bedrijven wordt ingezet op de uitbouw van bedrijvigheid voor data en ICT. Dat is een zeer belangrijke sector voor 's-Hertogenbosch. Zij wil toonaangevende datastad van Nederland zijn.

Specifiek voor het monumentale Grassopand staat voor het einde van dit jaar de verbouwing tot een bedrijfsverzamelgebouw op stapel. Het Grassopand wordt daarmee dé locatie van de toekomst voor data- en ICT-bedrijven. Naar verwachting openen de deuren in het najaar van 2021. NV BIM zal het beheer zoals het onderhoud en de verhuur voor zijn rekening nemen.

In de muurschildering zijn karakteristieke eigenschappen van het pand te zien, zoals het glas-in-lood. Daarnaast zijn ook de verschillende logo's erin verwerkt die Grasso in de loop van de tijd heeft gehad. Het bedrijf is in 1858 opgericht en verwierf landelijke bekendheid met de vervaardiging van machines voor de margarine-industrie. Later is dat overgegaan in de productie van koelmachines en compressoren.

Het ontwerp van de muurschildering is gemaakt met actuele digitale technieken. Die nieuwe technieken worden nu gecombineerd met de klassieke graffitikunst. En staat daarmee symbool voor de toekomst van het terrein waar het ook draait om verbinding, samenwerking en innovatie.

Een timelaps van de muurschildering is te vinden op youtube.Auteur:  Gemeente  Datum:  zondag 07 juni 2020 
Bron:   GemeenteReageren
Uw naam: *
E-mail: *
Reactie:
Controle: vul 780 in

* Verplicht, mail komt niet op site

U kunt reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

27-09-20Onderzoek veiligheid
08-09-20Week van lezen en schrijven
04-07-20Resto VanHarte Boschveld weer open
01-07-20Burendag 2020
07-06-20Ontwikkeling Bossche Delta
07-06-20Muurschildering Grasso
07-06-20Infocentrum EKP-terrein Noord
01-06-20Bouwrijp maken Vlek 3
01-06-20Park Hart van Boschveld
31-05-20Enquête EKP

Pagina 1 van 79

1 2   Volgende

Er zijn 782 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz