Week van lezen en schrijven

Het Bossche Taalnetwerk zet zich in om mensen met lees- en schrijfproblemen te helpen.
Fotograaf: © Logo
Van 7 tot en met 13 september staat zowel landelijk als lokaal de Week van Lezen en schrijven op de agenda. Tijdens deze week wordt nog eens extra aandacht besteed aan mensen die de basisvaardigheden lezen, schrijven niet voldoende beheersen en vaak ook niet digitaal vaardig zijn. Tijdens de coronaperiode is nog eens extra duidelijk geworden hoe belangrijk deze (digitale) vaardigheden zijn om te kunnen communiceren met familie, vrienden clubs en collega's. Het is meestal geen onwil dat mensen niet reageren op e-mails of briefjes. Het is vaak onmacht en het niet voldoende kunnen lezen en/of schrijven of… ja, die digitale vaardigheid.

Het Bossche Taalnetwerk doet daarom juist in deze week een beroep op alle bestuurders van verenigingen, clubs en werkgevers om in gesprek te gaan met die clubleden of werknemers die niet (kunnen) reageren op e-mails en appjes. Juist zij staan dicht bij deze mensen en zij kunnen deze mensen adviseren hulp te vragen om de taal of digitale vaardigheden te leren. Alle partners van Het Bossche Taalnetwerk staan klaar om hen te helpen, individueel of in groepsverband.

Ga in gesprek met mensen waarvan u merkt dat ze moeite hebben met lezen, schrijven of digitale vaardigheden.

Tijdens deze 'Week van Lezen en Schrijven' staat in HUIS73 Bibliotheek 's-Hertogenbosch op woensdagmiddag en vrijdagmiddag een kraam met informatie, daar kunnen zich ook vrijwilligers melden die willen helpen de laaggeletterdheid terug te dringen.

Vragen? Maak een afspraak met het Wijkplein (verzoek is om niet zomaar binnen te lopen), mail naar de Taalgids of bel met de Coördinator Betty Vervoort 06 - 3398 9600 of mail haar. Voor meer informatie zie www.hetbosschetaalnetwerk.nl

Auteur:  Taalnetwerk  Datum:  dinsdag 08 september 2020 
Bron:   persberichtReageren
Uw naam: *
E-mail: *
Reactie:
Controle: vul 784 in

* Verplicht, mail komt niet op site

U kunt reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

03-01-21Boschveld in 2021
01-01-21Nieuwjaarsnacht Boschveld rustig verlopen
27-12-20Bodemverontreiniging Grasso
26-12-20Bouw Weener XL van start
26-12-20Koo Wijkplein alleen op afspraak bereikbaar
26-12-20Keramisch Spoor aangepast
26-12-20Vlek 3 krijgt vorm
13-12-20Digitaal parkeren in 2021
13-12-20Wijkhelden
13-12-20Resto van Harte Kerstmaaltijd

Pagina 1 van 80

1 2   Volgende

Er zijn 800 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz