Ontwikkeling Grasso/ Grenco

Er zijn in september 2020 nieuwe plannen voor het Grenco-terrein gepresenteerd.
Fotograaf: © Gemeente
Na de presentatie van de plannen voor het EKP-noord zijn er nu plannen gepresenteerd voor de ontwikkeling van Grasso/ Grenco. Deze plannen zijn in het kader van de ontwikkeling van de Spoorzone. Grasso was bijna 100 jaar geleden de één van de eerste industriële activiteiten in West. Het pand werd in de Tweede Oorlog zwaar beschadigd en werd na de oorlog hersteld. Het terrein bestaat nu uit 3 delen. Het complex dat tegen het Veemarktkwartier ligt wordt nu door Gea gebruikt voor productie. Het voormalige kantoorcomplex is aan de gemeente verkocht en moet dienst gaan doen als een ICT cluster (naar verwachting in loop van 2021). Het derde gedeelte is het Grenco complex waar nu het BAC (Boschveld Ambacht Centrum) en Spark zitten.

Het plan voor het kantoorcomplex van Grasso is al eerder gepresenteerd. Deze ligt nog tot 26 oktober 2020 ter inzage voor zienswijzen. Om de stukken behorende bij de het plan op te vragen kunt u mailen naar omgevingsloket@s-hertogenbosch.nlOmdat het reeds afgegeven beschikking betreft dienen beroepschriften gericht te worden aan: Rechtbank Oost-Brabant, Sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Verzoeken tot schorsing of een voorlopige voorziening richt u aan de voorzieningenrechter van genoemde sector Bestuursrecht bij de Rechtbank Oost-Brabant.

Nu is er ook een plan voor het Grenco terrein. Dit deel is het minst historisch en zal gedeeltelijk worden gesloopt. De bedoeling is dat er tussen de 25.000 en 30.000 vierkante meter aan kantoor- en bedrijfsruimte (gericht op ICT en Data) komt en daarnaast 100 tot 150 woningen en horecavoorzieningen. EKP-zuid zal worden ingericht voor de nodige parkeervoorzieningen.

De gemeente wil de ontwikkeling budgettair neutraal doen.

In de huidige bebouwing zit nu het BAC waar ongeveer circa 20 werkplaatsen zijn met ongeveer 75 specialiteiten. Verder zit er SPARK makerszone waar innovatieve ideeën kunnen worden verwezenlijkt. Daar moet dus ICT- en Data-bedrijvigheid bij komen. Als het aan het BAC en SPARK ligt zou de verdeling 1/3 BAC, 1/3 SPARK en 1/3 ICT/Data moeten worden. De gemeente hoopt dat er een kruisbestuiving ontstaat tussen de drie soorten bedrijvigheid.

De gemeente stuurt al langer aan om Den Bosch een belangrijke rol te laten spelen in de ICT. Al eerder werd het JADS (Universiteit voor Data wetenschap) binnengehaald. De schatting is dat er nu al circa 25.000 mensen uit de stad werkzaam in de ICT.

Er zouden ook woningen moeten komen, dit vindt plaats door middel van beperkte hoogbouw.

Zie ook Raadsvoorstel Grenco visie en
Transformatie visie GR&CO

Auteur:  A. Heeroma  Datum:  zaterdag 03 oktober 2020 
Bron:   Boschveld BeweegtReageren
Uw naam: *
E-mail: *
Reactie:
Controle: vul 789 in

* Verplicht, mail komt niet op site

U kunt reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

03-01-21Boschveld in 2021
01-01-21Nieuwjaarsnacht Boschveld rustig verlopen
27-12-20Bodemverontreiniging Grasso
26-12-20Bouw Weener XL van start
26-12-20Koo Wijkplein alleen op afspraak bereikbaar
26-12-20Keramisch Spoor aangepast
26-12-20Vlek 3 krijgt vorm
13-12-20Digitaal parkeren in 2021
13-12-20Wijkhelden
13-12-20Resto van Harte Kerstmaaltijd

Pagina 1 van 80

1 2   Volgende

Er zijn 800 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz