Nieuwbouw Weener XL gestart

Sjoerd van het Erve (directeur wener XL) en wethouder Huib van Olden slaan eerste paal nieuwbouw.
Fotograaf: © Gemeente
Op donderdag 10 december is de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van Weener XL. Deze officiële handeling werd in klein comité verricht door wethouder Huib van Olden, Sjoerd van het Erve (directeur Weener XL), Martin Beukeboom (directeur Dura Vermeer Bouw Zuid) en Jan Bonnemaijers (projectmanager bij HEVO). "Na een lange periode van voorbereidingen is dit met recht een mijlpaal waar we erg trots op zijn. We gaan bouwen aan de toekomst", aldus Sjoerd van het Erve.

In oktober dit jaar heeft Dura Vermeer in combinatie met Van Delft Installatie de vooropdracht voor het heiwerk aangenomen. Direct daarna startte de aannemer met de voorbereidingen voor verschillende grondwerkzaamheden. Met het slaan van de eerste paal is officieel het startsein gegeven voor de eerste fase van de bouw.

Op het oude Michelinterrein aan de Oude Vlijmenseweg wordt ruim 16.000 vierkante meter aan bebouwing gerealiseerd waarvan 9.000 vierkante meter voor het bedrijf en 7.000 vierkante meter kantoren. "We zijn ontzettend trots om als bouwcombinatie bij te dragen aan de realisatie van dit duurzame en circulaire gebouw in onze eigen stad 's-Hertogenbosch", aldus Martin Beukeboom.

Het nieuwe pand wordt duurzaam, energieneutraal en aardgasvrij. Het wordt een moderne en gastvrije omgeving voor de ruim 17.000 inwoners die Weener XL jaarlijks ontvangt. Wethouder Huib van Olden: "Nieuwbouw voor Weener XL is hard nodig. Met dit nieuwe gebouw kunnen we onze bezoekers ontvangen in een fijne omgeving. Het gebouw biedt alles wat nodig is: rust, ruimte, privacy en veiligheid. Kortom, een omgeving die ook uitdaagt om er zelf de schouders onder te zetten en waarmee we klaar zijn voor de toekomst."

Naar verwachting vindt de definitieve oplevering in februari / maart 2022 plaats.Auteur:  Gemeente  Datum:  zondag 13 december 2020 
Bron:   GemeenteReageren
Uw naam: *
E-mail: *
Reactie:
Controle: vul 791 in

* Verplicht, mail komt niet op site

U kunt reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

03-01-21Boschveld in 2021
01-01-21Nieuwjaarsnacht Boschveld rustig verlopen
27-12-20Bodemverontreiniging Grasso
26-12-20Bouw Weener XL van start
26-12-20Koo Wijkplein alleen op afspraak bereikbaar
26-12-20Keramisch Spoor aangepast
26-12-20Vlek 3 krijgt vorm
13-12-20Digitaal parkeren in 2021
13-12-20Wijkhelden
13-12-20Resto van Harte Kerstmaaltijd

Pagina 1 van 80

1 2   Volgende

Er zijn 800 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz