Digitaal parkeren in 2021

Digitaal parkeren op kenteken. Via een mobiele telefoon kunnen bezoekers dan parkeren.
Fotograaf: © Onbekend
Al jaren is er een hoge parkeerdruk in Boschveld. Daarom is in het verleden het zogenaamde vergunningparkeren ingevoerd. Bewoners met een vergunning kunnen tegen gereduceerd tarief hun auto in de wijk parkeren. Bezoekers van bewoners of bedrijven kunnen tegen gereduceerd tarief parkeren door gebruik te maken van de zogenaamde gele kaartjes.

Deze regeling gaat begin 2021 veranderen. In heel de stad wordt digitaal parkeren ingevoerd waardoor er uiteindelijk geen verschillen meer zijn tussen de diverse buurten. De gele kaartjes zullen dan verdwijnen. Deze blijven nog 6 maanden geldig nadat het digitaal parkeren is ingevoerd.

Ook in Boschveld zal een dergelijke regeling komen. Bij digitaal parkeren worden vergunningen en bezoekersparkeren gedaan op basis van het nummerbord. Elke bewoner kan een maximaal aantal bezoekersuren ‘kopen’. Als vergunningparkeren tot 18.00 uur geldt is dat 60 uur per maand, als het tot 20.00 uur geldt dan is het 80 uur per maand. U dient zelf uw bezoek aan te melden en betaalt dan het gereduceerde tarief van € 0,05 per uur. Bezoekers kunnen zich niet zelf aanmelden.

Als u als bewoner uren overhoudt aan het eind van de maand, dan kan u die meenemen naar de volgende maand, maar in totaal kan u niet meer dan 60 of 80 uur ‘kopen’. Het aanmelden en kopen van uren moet online gebeuren.

Wie in de wijk wil parkeren zonder een bezoeker te zijn, moet het volledige tarief betalen. Ook de blauwe zones blijven gehandhaafd. Voor bedrijven en instellingen zullen aparte afspraken gemaakt moeten worden en zullen deze dit zelf kenbaar moeten maken aan de gemeente.

Op 15 december is er een online voorlichting voor Boschveld en op 7 januari 2021 voor het Veemarktkwartier. Na de voorlichting kunt u vragen stellen. Voor meer informatie kunt u terecht op de gemeentelijke website over digitaal parkeren.Update 03 januari 2021
Op de website van OBB/Wijkraad Boschveld staat een enquete over de in- en uitvoering van het digitaal parkeren in Boschveld.

De bewoners-enquête kan online worden ingevuld. Half januari maakt de wijkraad de balans op en zal er een voorstel gedaan worden naar de gemeente.

Auteur:  Alfred Heeroma  Datum:  zondag 13 december 2020 
Bron:   Boschveld Beweegt/ gemeenteReageren
Uw naam: *
E-mail: *
Reactie:
Controle: vul 796 in

* Verplicht, mail komt niet op site

U kunt reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

04-03-21Nieuwe wijkagent
03-01-21Boschveld in 2021
01-01-21Nieuwjaarsnacht Boschveld rustig verlopen
27-12-20Bodemverontreiniging Grasso
26-12-20Bouw Weener XL van start
26-12-20Koo Wijkplein alleen op afspraak bereikbaar
26-12-20Keramisch Spoor aangepast
26-12-20Vlek 3 krijgt vorm
13-12-20Digitaal parkeren in 2021
13-12-20Wijkhelden

Pagina 1 van 81

1 2   Volgende

Er zijn 801 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz