Vlek 3 krijgt vorm

De nieuwbouw in Vlek 3 begint vorm te krijgen. Links de huurwoningen en rechts de 7 koopwoningen aan de Celsiusstraat.
Fotograaf: © Alfred Heeroma
In 2015 werd de voormalige basisschol verlaten. De school verhuisde naar de BBS. Het was nog in de economische crisis en veel bouwprojecten waren in de wacht gezet. Zo ook de nieuwbouw die gepland stond voor Vlek 3. Pas eind 2017 was er een plan voor de nieuwbouw, maar dat werd afgekeurd omdat de huurwoningen te groot waren. Halverwege 2018 was er een nieuw plan van architect Geert Bosch dat nog door hele cyclus van goedkeuring moest gaan.

Die goedkeuring kwam er, maar er waren wel veel zorgen over de kap van de diverse bomen in en rondom dit gebied. Dit zorgde ook voor de nodige vertraging. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat bewoners van de flat aan de Marconistraat, die ondertussen is gesloopt en bewoners van Vlek 21 (waarvan de sloop nu gaande is) naar Vlek 3 zouden kunnen verhuizen. Dit zogenaamde bouwen voor de sloop uit, is al een tijdje geleden los gelaten.

De voormalige basisschool, waar tot de sloop tijdelijke bewoning plaatsvond, werd rond de zomer van 2019 gesloopt. Daarna begon de voorbereiding voor de bouw, het zogenaamde bouwrijp maken. Zo werden riool en nutsvoorzieningen in de omliggende straten aangepast.

Pas in juni 2020 kon men op het bouwterrein zelf beginnen het bouwrijp maken. De funderingen volgde in september/ oktober. Nu in december begint het plan duidelijk vorm te krijgen.

Er komen 32 huurwoningen aan de kant van de Copernicuslaan, aan de Celsiusstraat komen 7 en aan de Edisonstraat 5 koopwoningen. Ook de voormalige Pastorie wordt een koopwoning. Alle 13 koopwoningen zijn ondertussen verkocht. De verhuur van de huurappartementen wordt door BrabantWonen gedaan en zal pas vlak voor oplevering worden aangeboden. De huidige planning is dat het plan na de zomer klaar zal zijn. Daarna moet de gemeente nog zorgen voor inrichting van de openbare ruimte.

Al met al heeft het plan een kleine 2 jaar vertraging opgelopen. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de woningen in 2019 opgeleverd zouden worden.

Auteur:  Alfred Heeroma  Datum:  zaterdag 26 december 2020 
Bron:   Boschveld BeweegtReageren
Uw naam: *
E-mail: *
Reactie:
Controle: vul 797 in

* Verplicht, mail komt niet op site

U kunt reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

04-03-21Nieuwe wijkagent
03-01-21Boschveld in 2021
01-01-21Nieuwjaarsnacht Boschveld rustig verlopen
27-12-20Bodemverontreiniging Grasso
26-12-20Bouw Weener XL van start
26-12-20Koo Wijkplein alleen op afspraak bereikbaar
26-12-20Keramisch Spoor aangepast
26-12-20Vlek 3 krijgt vorm
13-12-20Digitaal parkeren in 2021
13-12-20Wijkhelden

Pagina 1 van 81

1 2   Volgende

Er zijn 801 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz