Boschveld in 2021

Zayaz onderhoud woningen Copernicuslaan.
Fotograaf: © Alfred Heeroma
In 2010 werd door de gemeenteraad het wijkplan Boschveld Beweegt aangenomen. Hierin staat beschreven hoe de buurt fysiek wordt aangepast. In de afgelopen 10 jaar is er al veel gebouwd (en gesloopt). Ook de komende jaren zal dat nog doorgaan.

Wat staat Boschveld dit jaar te wachten?

Vlek 3, gebied tussen Celsiusstraat en Edisonstraat, waar voorheen de basisschool stond, wordt momenteel bebouwd met 11 koopwoningen en 32 huurwoningen. De verwachting is dat dit rond de herfst klaar is. De gemeente moet dan het openbare gebied nog inrichten.

Vlek 7, flats van Zayaz aan Copernicuslaan. Zayaz is sinds oktober bezig met onderhoud en dat zal binnenkort worden afgerond.

Vlek Vlekken 10 en 11 (BIM-gebouwen en Grasso). Hier wil de gemeente een centrum bouwen voor data (Grasso) en bedrijven die daar zijn gelieerd. Ook wil men hier woningen bouwen. Dit jaar zullen de ideeën hiervoor worden verzameld en zal er een plan worden opgesteld. Het Grasso-pand wordt momenteel verbouwd en zal in de loop van dit jaar klaar zijn. De verdere ontwikkeling in dit gebied zal gefaseerd worden uitgevoerd.

Vlek 13, EKP-terrein. De gemeente heeft hiervoor een plan uitgewerkt. In het gebied moeten de komende jaren 820 woningen komen, de Kunstacademie en voorzieningen van algemeen nut. Dit jaar zal de verdere uitwerking plaatsvinden en in 2022 zal men dan beginnen met de uitvoering die dan tot 2027 zal duren.

Vlek 21, gebied in de hoek Copernicuslaan, Oude Vlijmenseweg en Lorentzstraat. Hier staan nu nog 7 flats. Deze zullen worden gesloopt en vervangen door nieuwbouw. De eerste 2 flats, aan Copernicuslaan/ plein, en 4 losse woningen zullen dit jaar worden gesloopt. Daarna zal de nieuwbouw beginnen. Op dit moment loopt een procedure om de bestaande woningen in de 2 flats aan woningvoorraad te onttrekken.

Het voormalige terrein van Michelin behoort niet tot Boschveld, maar ook hier zal dit jaar flink worden gebouwd. Hier verschijnt de nieuwbouw van Weener XL. De verwachting is dat de bouw aan het eind van dit jaar/ begin 2022 klaar zal zijn.

De komende maanden zal er in de hele stad digitaal parkeren worden ingevoerd, dus ook in Boschveld. Bezoekers aan bewoners en bedrijven kunnen dan alleen nog parkeren op basis van hun kenteken, dus niet meer met de gele kaartjes. Dit kaartjes zullen nog tot 6 maanden na invoering digitaal parkeren geldig zijn. Momenteel heeft de wijkraad OBB een enquête lopen naar de wensen van bewoners.

Door corona gaan voorlopig veel activiteiten niet door of met restricties. Copernikkel voert nog wel activiteiten uit, maar met in acht neming van de geldende regels. Ook is er een idee om een soort openingsfeest te houden voor het Hart van Boschveld, wat in 2020 is afgerond.

Ook veel activiteiten in en van de BBS kunnen nu geen doorgang vinden. Ook het project Positieve Gezondheid ligt nagenoeg stil. Hierbij zou gekeken worden of de

'gemoedstoestand' van bewoners verbeterd kan worden. Hopelijk kan dit later dit jaar weer opgestart worden.

De Buurtkrant zal dit jaar weer 6 keer verschijnen en u op de hoogte houden van actuele zaken. De Buurtkrant verschijnt altijd vlak voor het Boschveldoverleg, waar bewoners en professionals elkaar kunnen ontmoeten en van gedachte kunnen wisselen over actuele zaken. Het eerste overleg (waarschijnlijk online) is op maandag 25 januari om 19.30 uur.

Auteur:  Alfred Heeroma  Datum:  zondag 03 januari 2021 
Bron:   Boschveld BeweegtReageren
Uw naam: *
E-mail: *
Reactie:
Controle: vul 803 in

* Verplicht, mail komt niet op site

U kunt reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

20-04-21Asfaltcentrale wordt niet gesloten
16-04-21's-Hertogenbosch tegen armoede
16-04-21Helpende hand voor inwoners
15-04-21Veel gedoe rondom de asfaltcentrale
15-04-21Bouw Weener XL niet gestart
14-04-21Huren sociale woningen
09-04-21Positieve gezondheid
05-04-21Bloesem in de buurt
05-04-21Transformatorhuis losgekoppeld
01-04-21Paasdiner aan huis

Pagina 1 van 82

1 2   Volgende

Er zijn 813 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz