Positieve gezondheid

Gemeente wil met diverse organisatie werken aan positieve gezondheid.
Fotograaf: © Gemeente
De gemeente wil graag dat inwoners goed in hun vel zitten. Dat het goed gaat met hun gezondheid, dat ze in een prettige omgeving wonen en regie kunnen voeren over hun eigen leven. Om dat voor elkaar te krijgen werken ze samen met hun inwoners en met een aantal organisaties binnen de gemeente. De samenwerking met deze organisaties werd woensdag 7 april 2021 onderstreept met de ondertekening van het lokaal preventieakkoord. Daarin staan de plannen en doelen om onze inwoners nog gezonder en gelukkiger te maken.

Wethouder Ufuk Kâhya: "Gelukkig gaat het best goed met de gezondheid van veel inwoners. Toch is gezondheid niet voor iedereen vanzelfsprekend. Dit geldt vaak voor inwoners met een laag inkomen of inwoners die vaak hulp nodig hebben met het maken van keuzes. Hun levensverwachting is tot zeven jaar korter dan die van andere inwoners. Dit vinden wij onaanvaardbaar. Met het lokaal preventieakkoord zetten we samen met inwoners en onze partners hierin een belangrijke stap."

Positieve Gezondheid
In het bestuursakkoord 2018-2022 heeft het college uitgesproken zich nadrukkelijke te richten op de gezondheid en vitaliteit van inwoners. Eerder werd als uitwerking van die ambitie het programma Positieve Gezondheid gepresenteerd. In het lokaal preventieakkoord zijn doelen uit het Landelijke Preventieakkoord gekoppeld aan dit programma. Ook sluit het akkoord aan bij het al bestaande Bosch Sportakkoord.

Het lokaal preventieakkoord richt zich op een aantal thema's die van grote invloed zijn op de gezondheid van inwoners. Denk daarbij aan gezond eten, niet roken, voldoende beweging, ontspanning en matig alcoholgebruik. Ook de mentale gezondheid, die in de coronacrisis extra onder druk staat, krijgt nadrukkelijk de aandacht. De doelen die in het preventieakkoord zijn geformuleerd, worden samen met inwoners en de partnerorganisaties uitgewerkt naar uitvoeringsplannen.

Samen
Deze week zetten Farent, MEE, GGD, Humanitas en het Jeroen Bosch Ziekenhuis al hun handtekening onder het akkoord. Het is de nadrukkelijk de bedoeling dat andere partijen zoals scholen, huisartsen, supermarkten, sport- en buurtverenigingen hun voorbeeld volgen, zodat samen gewerkt kan worden aan een gezond 's-Hertogenbosch.

Auteur:  Gemeente  Datum:  vrijdag 09 april 2021 
Bron:   GemeenteReageren
Uw naam: *
E-mail: *
Reactie:
Controle: vul 814 in

* Verplicht, mail komt niet op site

U kunt reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

07-05-21Mijn wijkt stinkt
02-05-21Korting op een regenton in de maand mei
29-04-21Schilderijen in Copernikkel
29-04-21NLdoet vrijwilligersactie
29-04-21Activiteiten voor jongeren
27-04-21Verhalen gezocht
25-04-21Wijk- en Dorpsbudget
24-04-21Snelheidscontrole
23-04-21Struikroven in Boschveld
20-04-21Asfaltcentrale wordt niet gesloten

Pagina 1 van 83

1 2   Volgende

Er zijn 822 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz