's-Hertogenbosch tegen armoede

's-Hertogenbosch Tegen Armoede is een platform voor organisaties die zich richten op armoedebestrijding.
Fotograaf: © Gemeente
Armoede is van alle tijden. Er wordt dan ook al heel lang actie ondernomen om armoede te verminderen. Het blijkt in de praktijk echter moeilijk te zijn om armoede te bestrijden. Vaak zijn kinderen hiervan ook de dupe. Naast de gemeente zijn er heel veel organisaties die iets doen om het leven mensen die in armoede leven een stukje aangenamer te maken.

De kunst is echter om deze organisaties en de doelgroep bij elkaar te brengen. Om daar aan bij te dragen is er een website opgezet waar alle organisaties die zich bezig houden met armoede bestrijding zich kunnen aansluiten. Het initiatief komt van het Netwerk Tegen Armoede. De website van 's-Hertogenbosch Tegen Armoede (STA) is sinds eind maart actief.

Corona heeft er voor gezorgd dat er meerdere mensen in armoede terecht komen. De organisaties die zich bezig houden met armoedebestrijding richten zich op verschillende aspecten. Het kan gaan om kleding, huisraad, financiƫle advisering, onderwijsondersteuning en opvang.

Het Netwerk Tegen Armoede werd 7 jaar geleden opgericht omdat veel mensen daar de noodzaak van inzagen. Er zijn nu ongeveer 65 organisaties bij aangesloten. Het netwerk verleent zelf geen hulp, maar wil een platform zijn waarbij organisaties hun activiteiten kenbaar kunnen maken.

Veel organisaties richten zich op kinderen, want de schatting is dat in 's-Hertogenbosch tussen de 3000 en 6000 kinderen in armoede leven. Organisaties die zich willen aansluiten bij het platform zijn welkom. Het zou ook goed zijn als inwoners die mensen in armoede kennen, wijzen op het bestaan van STA.Auteur:  A. Heeroma  Datum:  vrijdag 16 april 2021 
Bron:   BoschveldbeweegtReageren
Uw naam: *
E-mail: *
Reactie:
Controle: vul 815 in

* Verplicht, mail komt niet op site

U kunt reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

07-05-21Mijn wijkt stinkt
02-05-21Korting op een regenton in de maand mei
29-04-21Schilderijen in Copernikkel
29-04-21NLdoet vrijwilligersactie
29-04-21Activiteiten voor jongeren
27-04-21Verhalen gezocht
25-04-21Wijk- en Dorpsbudget
24-04-21Snelheidscontrole
23-04-21Struikroven in Boschveld
20-04-21Asfaltcentrale wordt niet gesloten

Pagina 1 van 83

1 2   Volgende

Er zijn 822 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz