Wijk- en Dorpsbudget

Beschrijving van hoe een aanvraag kan worden gedaan en de opvolging daarvan.
Fotograaf: © Gemeente
Elk jaar stelt de gemeente per buurt een bedrag beschikbaar waar bewoners iets mee voor de buurt kunnen organiseren. Voor elke activiteit geldt dat meerdere bewoners uit de buurt er profijt van kan hebben. Aanvragen kunnen gedaan door een formulier in te vullen op de gemeentelijke website. Hiervoor moet wel met een Digid (inlogcode die elke inwoner kan krijgen voor regelen overheidszaken) worden ingelogd. Als mensen moeite hebben met invullen van het formulier op de gemeentelijke website, dan kan men (op afspraak) terecht bij het Wijkplein of Copernikkel.

Als een aanvraag is gedaan dan komt deze bij de Bewoners Advies Groep (BAG). Voor Boschveld bestaat die uit 6 personen uit de buurt. Periodiek komt deze groep bij elkaar en bespreekt de ingediende aanvragen. De BAG kan de gemeente positief, negatief of met restrictie adviseren (restrictie is bijvoorbeeld een lager bedrag). Het is dus een advies, de gemeente kan nog altijd anders beslissen, maar dat komt zelden voor.

Als een aanvraag is goedgekeurd, dan kunnen gemaakte kosten worden vergoed. Er kan altijd een controle van de activiteiten worden uitgevoerd en het is raadzaam om eventuele bonnetjes van aankopen te bewaren.

In 2020 zijn er circa 15 aanvragen gedaan. Helaas zijn een aantal activiteiten vanwege corona niet doorgegaan. De toegekende bedragen blijven staan en worden niet teruggevorderd. Een greep uit de toegekende activiteiten:
- Buurtkrant: deze wordt in hele wijk verspreid en informeert bewoners; bijdrage in drukkosten
-Training voor gastvrouwen Copernikkel
- Waterpomp voor de Boschveldtuin
- BBS schuimparty/ disco
- Attributen voor een theatervoorstelling (moet nog gaan plaatsvinden)
- Kinderactiviteiten Boschveldtuin
- Pannenset voor Wereldkeuken om maaltijden voor de buurt te bereiden
- Picknickbanken

Als mensen moeite hebben met invullen van het formulier op de gemeentelijke website, dan kan men (op afspraak) terecht bij het Wijkplein of Copernikkel.

In 2020 konden veel activiteiten niet doorgaan. Ondanks dat is het budget wel opgegaan. Of dat in 2021 ook gaat lukken is nog maar de vraag. Tot nu toe zijn activiteiten nagenoeg niet mogelijk. Van de € 14.569 die beschikbaar, is tot nu toe € 1000 uitgegeven. Er is dus nog volop budget beschikbaar.

Auteur:  Alfred Heeroma  Datum:  zondag 25 april 2021 
Bron:   BoschveldbeweegtReageren
Uw naam: *
E-mail: *
Reactie:
Controle: vul 819 in

* Verplicht, mail komt niet op site

U kunt reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

25-07-21Nieuw podium Boschveld
24-07-21Steeds meer boomspiegels
24-07-21Wijkwandeling
21-07-21Boschveld Live
19-07-21Eerste flat Vlek 21 gesloopt
16-07-21Boschveld live!
13-07-21Verkeerscontrole in West
21-06-21Voorbereiding verbetering Vlek 16
19-06-21Digitaal parkeren
19-06-21Zwembadjes in openbare ruimte

Pagina 1 van 85

1 2   Volgende

Er zijn 843 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz