Korting op een regenton in de maand mei

In mei 2021 kan een regenton met korting worden aangeschaft.
Fotograaf: © Gemeente
Zo vlak voor de zomer nog even in de tuin aan de slag? Misschien is het dan ook gelijk een goed moment om een regenton te plaatsen. Met een regenton kun je eenvoudig schoon regenwater opvangen. Dit water kun je mooi gebruiken om de tuin in de droge zomermaanden water te geven. Zo kun jij in de zomer genieten van een groene tuin, help je onze gemeente regenwaterbestendig te maken en bespaar je ook nog eens kostbaar drinkwater. Ga naar jouw dichtstbijzijnde tuincentrum en ontvang van 1 tot en met 31 mei direct € 25,- korting op een regenton. Meer weten? Kijk op www.denbosch.nl/kortingopeenregenton.

Groen is goed voor het klimaat in de tuin
Als je al een regenton hebt, dan zijn er nog verschillende manieren waarop een eenvoudige manier een bijdrage kan worden geleverd aan het regenwaterbestendig maken van je tuin.

Meer groen, minder tegels
Liggen er tegels in jouw tuin? Dit is hét moment om ze eruit te halen: gemeente 's-Hertogenbosch doet mee aan het NK Tegelwippen 2021. Doe mee, haal er een tegel uit en plaats er groen voor terug. Meer groen in de tuin zorgt voor een koelere tuin tijdens hete dagen. Ook kan het regenwater in een groene tuin beter weglopen en zijn veel beestjes blij met al dat groen.
Voor meer informatie en het registreren van je gewipte tegel kijk je op: nk-tegelwippen.nl/meedoen

Kies voor een heg in plaats van een schutting
Plaats liever een heg of struik als erfafscheiding dan een houten schutting. Hagen en struiken (groen) helpen je tuin koel te houden en zijn goed voor het opvangen van grote hoeveelheden regenwater. Daarnaast biedt een heg of struik een schuilplaats en voedsel aan veel soorten vogels en insecten.

Terras of pad aanleggen? Zorg dat het water makkelijk weg kan!
In je tuin een pad of terras aanleggen? Kies dan voor ruime voegen tussen de tegels of klinkers waardoor het water, na een regenbui, makkelijk de grond in kan zakken. Of denk eens aan bestrating waar het water makkelijk doorheen kan zakken, bijvoorbeeld grind, steenslag of gravel.

Nog meer tips voor een groene klimaatvriendelijke tuin? Kijk op denbosch.nl/nl/duurzaam/watervriendelijke-tuin

Auteur:  Persbericht  Datum:  zondag 02 mei 2021 
Bron:   PersberichtReageren
Uw naam: *
E-mail: *
Reactie:
Controle: vul 824 in

* Verplicht, mail komt niet op site

U kunt reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

25-07-21Nieuw podium Boschveld
24-07-21Steeds meer boomspiegels
24-07-21Wijkwandeling
21-07-21Boschveld Live
19-07-21Eerste flat Vlek 21 gesloopt
16-07-21Boschveld live!
13-07-21Verkeerscontrole in West
21-06-21Voorbereiding verbetering Vlek 16
19-06-21Digitaal parkeren
19-06-21Zwembadjes in openbare ruimte

Pagina 1 van 85

1 2   Volgende

Er zijn 843 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz