Tegelwippen tegen Oss

Den Bosch doet mee aan vergroening
Fotograaf: © Gemeente
De komende maanden doet 's-Hertogenbosch mee aan het NK Tegelwippen! De gemeente gaat hierin de strijd aan met Oss in misschien wel de spannendste derby van het NK. Ook in de rest van het land gaan tachtig gemeenten de uitdaging aan: wie verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen. Doe je mee?

Minder tegels, meer groen
Als gemeente strijden we niet alleen om de eer, maar vooral voor een groenere gemeente. Waarom? Planten, bomen en struiken zijn prettig om in te leven voor mens en dier. Maar groen helpt ook gevolgen van klimaatverandering op te vangen. In heel Nederland worden tegels vervangen voor groen om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. Alle reden dus om tegels te wippen!

Alle tegels tellen, doe mee!
Iedereen met een tuin kan meedoen! Kijk wanneer je aan de slag gaat in jouw tuin of je direct een paar tegels kunt inruilen voor groen. Geef het aantal gewipte tegels inclusief bewijsfoto's op via de website van het NK Tegelwippen. Jouw gewipte tegels worden automatisch opgeteld bij onze tegelstand. De gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt, wint de felbegeerde Gouden Tegel. Daar gaan we natuurlijk voor! Je kunt nog meedoen met het NK Tegelwippen tot 30 september 2021.

Samen tegels wippen is leuker dan alleen
Help elkaar en maak samen met jouw buurtgenoten de wijk een stukje groener. Gaan jullie samen aan de slag, heb je een leuk voorbeeld om te delen of organiseer je een buurtactie? Je kan je actie ook melden bij gemeente, mogelijk kan jullie buurtinitiatief verder worden ondersteund.Auteur:  Gemeente  Datum:  zondag 30 mei 2021 
Bron:   PersberichtReageren
Uw naam: *
E-mail: *
Reactie:
Controle: vul 826 in

* Verplicht, mail komt niet op site

U kunt reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

18-06-21Laadpalen
18-06-21Hogere geluidsnorm Vlek 21
18-06-21Duurzaamheidsprijs voor BWWB
17-06-21Asfaltcentrale sluit tijdelijk
16-06-21Wijkfoto
09-06-21Laat een kind niet in z'n hempie staan
09-06-21Wapeninleveractie
09-06-21Snelheidscontrole Onderwijsboulevard
30-05-21Sloop eerste gedeelte Van Maerlant bijna compleet
30-05-21Tegelwippen tegen Oss

Pagina 1 van 84

1 2   Volgende

Er zijn 832 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz