Duurzaamheidsprijs voor BWWB

Waterschap beloonde de duurzame werkwijze van BWWB met een Groen-Blauwe prijs.
Fotograaf: © AA en Maas
De woonwijk Boschveld is een voorbeeld van duurzame en klimaatbestendige mogelijkheden in de stad. De bewoners, verenigd in Bewust Wonen & Werken Boschveld, (BWWB) zijn zelf opdrachtgever geweest voor de bouw van deze ecologische wijk die grotendeels zelfvoorzienend is. Dagelijks bestuurslid Peter Ketelaars van waterschap Aa en Maas heeft de bewoners hiervoor beloond met de groen-blauwe handdruk.

Duurzaam initiatief
Peter Ketelaars: "We reiken deze prijs uit aan mensen die zich inzetten voor duurzame initiatieven en een bijdrage leveren aan onze doelen, zoals hier in Boschveld. De woonwijk is zowel water- als energieneutraal en het mooie is dat de bewoners hier samen voor hebben gezorgd. Hun gezonde, natuurlijke en duurzame manier van leven staat hoog bij hen in het vaandel en dat waarderen wij."

Bewust wonen
De bewoners hebben verschillende maatregelen genomen om duurzaam en klimaatbestendig te wonen en werken. Zo hergebruiken ze regenwater om het toilet door te spoelen en om planten water te geven. Ook hebben ze helofytenfilters ingericht die het afvalwater zuiveren. Om vervuiling van het water te voorkomen, gebruiken ze biologisch afbreekbare zepen en schoonmaakmiddelen. Ze dragen met de groene binnentuin, waarin ze geen onkruidverdelgers gebruiken, bij aan een hittebestendige stad waar het regenwater in de bodem infiltreert. Daarnaast wekken de bewoners met zonnepanelen en een ventilatie-warmtepomp duurzame energie op.

Aanmoedigingsprijs
De groen-blauwe handdruk is de aanmoedigingsprijs van waterschap Aa en Maas voor projecten en initiatieven van inwoners, (agrarische) bedrijven of samenwerkingsverbanden op het gebied van duurzaamheid. De regionale commissies van het waterschap reiken deze prijs uit aan initiatieven die bijdragen aan het verbinden van thema’s als klimaat, water, duurzaamheid, natuur en beleving met de samenleving.

Leidi Haaijer liet weten de geldprijs van € 500 te gaan besteden aan de tuin. Het project werd begin 2018 opgeleverd en alles is gericht op duurzaamheid. Hieronder een filmpje van de prijsuitreiking.Auteur:  Persbericht/ Alfred Heeroma  Datum:  vrijdag 18 juni 2021 
Bron:   Persbericht/ Alfred HeeromaReageren

U kunt tijdelijk niet reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

15-10-21Windmolenpark De Rietvelden geopend
15-10-21Samen West veiliger maken
15-10-21Natuurwerkdag op 6 november
15-10-21Minder klachten over asfaltcentrale
12-10-21Let op met online fraude
12-10-21Tips ter voorkoming babbeltrucs
12-10-21Melden verward gedrag
11-10-21Herinrichting Onderwijsboulevard
11-10-21Ontwikkeling Stationsgebied
11-10-21Samen zien we meer (veiligheid)

Pagina 1 van 87

1 2   Volgende

Er zijn 868 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz