Digitaal parkeren

Boschveld is ingericht als betaald parkeren gebied (geel)
Fotograaf: © Gemeente
Boschveld is grotendeels een betaald parkeren gebied. Dat betekent dat bewoners een parkeervergunning moeten aanvragen. Dit kan per kwartaal (€ 10,83) of per jaar (€ 43,32). De registratie gaat op basis van kenteken en u kunt maximaal 10 kentekens registreren op een vergunning, maar 1 tegelijk activeren (dit is van belang als bijvoorbeeld van wisselende lease auto's gebruik maakt). Er zijn ook een paar blauwe zones, die zijn uitsluitend bedoeld voor het winkelend publiek; hier kan maximaal 2 uur gratis worden geparkeerd tijdens vastgestelde uren.

Bezoekers aan de wijk betalen het normale parkeertarief (€ 3,62 per uur), tenzij door een bewoner zijn aangemeld. Tot nu toe konden bewoners van te voren de zogenaamde gele bezoekerskaartjes kopen, maar dat stopt per 16 juli 2021. De kaartjes blijven nog wel geldig tot 17 januari 2022. Indien u als bewoner geen gele kaartjes meer heeft, dan kunt u wel tegen gereduceerd tarief (€ 0.05 per uur met een maximum van 100 uur per maand) bezoekers parkeren aanvragen. Bezoekers kunnen dan door de bewoner worden aangemeld op kenteken. Het betaald parkeren geldt tussen 09.00 – 00.00 uur, buiten deze uren hoeft er niet betaald te worden.

De regeling is vooraf gecommuniceerd met het OBB en bewoners. Het OBB heeft aangegeven dat bewoners die het omgaan met digitale techniek lastig vinden een individuele uitleg kunnen krijgen. De bewoners hebben afgelopen week hierover een brief ontvangen. Er is een online handleiding beschikbaar. Aanmelden van bezoek kan zowel online als telefonisch (spraakcomputer of medewerker als het ook zo niet lukt). Bewoners maakten zich ook zorgen over het gebruik van kentekens voor andere doeleinden dan het controleren op parkeren. De gemeente heeft aangegeven dat dit niet is toegestaan, tenzij er sprake is van strafbare feiten, maar dan is er wel toestemming nodig. De kentekens worden conform wettelijk bewaartermijn gewist (bij geen overtreding is dit 1 dag; bij wel een overtreding is dit 90 dagen). Kentekens worden versleuteld opgeslagen conform de wet AVG.

Organisaties en bewoners met mantelzorg kunnen een aanvraag doen voor een afwijking van de regeling. Afhankelijk van de onderbouwing kan er dan een aparte regeling worden afgesproken.

De reden voor het betaald parkeren is dat in het verleden is gebleken dat de parkeerdruk in de wijken rondom de Binnenstad hoog is. In 2019 is er door de gemeente een zogenaamde 0-meting gedaan. Hieruit bleek dat de gemiddelde parkeerdruk in Boschveld ongeveer 60% is, maar in bepaalde delen van de buurt is die parkeerdruk veel hoger. In Boschveld zijn ongeveer 1360 parkeerplaatsen. Omdat iedereen overal betaald mag parkeren, kan het zijn dat bewoners niet bij hun voordeur kunnen parkeren, maar mogelijk op zoek moeten naar een plekje verderop.

Auteur:  Alfred Heeroma  Datum:  zaterdag 19 juni 2021 
Bron:   GemeenteReageren

U kunt tijdelijk niet reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

15-10-21Windmolenpark De Rietvelden geopend
15-10-21Samen West veiliger maken
15-10-21Natuurwerkdag op 6 november
15-10-21Minder klachten over asfaltcentrale
12-10-21Let op met online fraude
12-10-21Tips ter voorkoming babbeltrucs
12-10-21Melden verward gedrag
11-10-21Herinrichting Onderwijsboulevard
11-10-21Ontwikkeling Stationsgebied
11-10-21Samen zien we meer (veiligheid)

Pagina 1 van 87

1 2   Volgende

Er zijn 868 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz