Eerste flat Vlek 21 gesloopt

Op 19 juli is de sloop de eerste flat van Vlek 21 afgerond
Fotograaf: © Alfred Heeroma
In de week van 29 juni is de 'echte' sloop van de eerste twee flats in Vlek 21 begonnen. De sloop was al langer bezig, maar minder zichtbaar. Allereerst is het asbest verwijderd, wat een specialistische klus is. Daarna zijn alle bruikbare onderdelen, zoals sanitair en deuren verwijderd. Vroeger werden die met de sloop afgevoerd, maar tegenwoordig kijkt men wat er nog bruikbaar is.

In de tussentijd hebben vrijwilligers ook nog wat struiken verwijderd. Ook die gaan normaal op de stort, maar vaak zijn die struiken prima in te zetten op een andere plek.

Nu is men dus begonnen met grof materieel. De eerste flat is nu geheel gesloopt, alleen het puin moet nog worden afgevoerd. Als ook de sloop van de tweede flat is afgerond, zal de grond bouwrijp gemaakt moeten worden. Tegen die tijd zal ook het aangepaste bestemmingsplan goedgekeurd moeten zijn. Dit bestemmingsplan ligt tot 1 augustus ter visie. Die aanpassing is nodig omdat het bouwoppervlak iets groter is dan het huidige bouwoppervlak. Daarnaast worden delen van de nieuwe flats ook hoger (7 bouwlagen). Dat mag alleen als het bestemmingsplan is goedgekeurd.

Ook is geconstateerd dat de geluidsbelasting hoger is. Dat komt vooral door het industriegebied De Rietvelden. Ook hiervoor moet eerst toestemming gegeven worden. Daarvoor is ook al een aanvraag gedaan. In sommige gevallen betekent dit dat er ook extra maatregelen genomen moeten worden om het geluid in de woningen te beperken.

Bewoners zullen gedeeltelijk verhuizen naar Vlek 3. De bewoners van de volgende 2 flats zijn al aan het uitverhuizen. Een gedeelte van de bewoners kunnen terugkeren als de eerste 2 flats klaar zijn.

Naar verwachting zal de bouw het laatste kwartaal van dit jaar starten. Meestal duurt de bouw een jaar.

Auteur:  Alfred Heeroma  Datum:  maandag 19 juli 2021 
Bron:   Buurtkrant BoschveldReageren

U kunt tijdelijk niet reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

15-10-21Windmolenpark De Rietvelden geopend
15-10-21Samen West veiliger maken
15-10-21Natuurwerkdag op 6 november
15-10-21Minder klachten over asfaltcentrale
12-10-21Let op met online fraude
12-10-21Tips ter voorkoming babbeltrucs
12-10-21Melden verward gedrag
11-10-21Herinrichting Onderwijsboulevard
11-10-21Ontwikkeling Stationsgebied
11-10-21Samen zien we meer (veiligheid)

Pagina 1 van 87

1 2   Volgende

Er zijn 868 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz