Vogelhuisjes in Boschveld

Bewoners kregen keramisch vogelhuisje
Fotograaf: © Gemeente
Nieuwe bewoners van Boschveld kregen tijdens Burendag vogelhuisjes van kunstenares Christine Jetten. Het is onderdeel van keramische kunst die op verschillende plekken in 's-Hertogenbosch is te vinden. Nieuwe bewoners tussen de Parallelweg en de Copernicuslaan konden op 25 september een vogelhuisje komen ophalen. Er hangen in de wijk ook dit soort huisjes bij het ecologische project in Boschveld. Ze bieden onderdak aan kleine vogels (mussen, kool- en pimpelmezen) én zijn een ode aan de Paardskerkhofweg. De vorm van de huisjes is namelijk gebaseerd op de gevels van de laatste oude woningen die nog aan die straat staan.

Christine Jetten heeft de huisjes ontworpen met als inspiratiebron twee huizen die in het gebied zijn blijven staan. Met de vogelhuisjes nodigen we vogels uit om in de wijk te verblijven. De Paardkerkhofweg is een ecologische zone die de Paleisbuurt verbindt met de Ertveltplas. Er zijn vleermuiskasten en er kwamen bij de herinrichting meer bomen en ander groen. Ook het ecologische huizenproject en de Boschveldtuin zorgen ervoor dat Boschveld een groene wijk is geworden.

De vogelhuisjes horen bij de keramische kunstwerken door heel 's-Hertogenbosch. Zo maakte Christine Jetten eerder silhouetten van vogels langs het oude spoorlijntje langs de Parallelweg. De gemeente plaatste ook keramische kunst in onder andere de Maaspoort (Maaspaardjes), Empel (het kasteel), Hintham (de Hinthamer Bekooring), het Anne Frankplein (Monument voor Vrijheid), Nuland (Dinzalun) en het Centrum (Jheronimus Bosch fontein).

Auteur:  Gemeente  Datum:  maandag 27 september 2021 
Bron:   GemeenteReageren

U kunt tijdelijk niet reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

15-10-21Windmolenpark De Rietvelden geopend
15-10-21Samen West veiliger maken
15-10-21Natuurwerkdag op 6 november
15-10-21Minder klachten over asfaltcentrale
12-10-21Let op met online fraude
12-10-21Tips ter voorkoming babbeltrucs
12-10-21Melden verward gedrag
11-10-21Herinrichting Onderwijsboulevard
11-10-21Ontwikkeling Stationsgebied
11-10-21Samen zien we meer (veiligheid)

Pagina 1 van 87

1 2   Volgende

Er zijn 868 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz