Aanneemovereenkomst Weener XL getekend

Op het voormalige Michelinterrein aan de Oude Vlijmenseweg gaat Weener XL nieuwbouw realiseren.
Fotograaf: © Dura Vermeer Bouw Zuid
De aanneemovereenkomst voor de uitvoering van de nieuwbouw van Weener XL is op vrijdag 24 september 2021 ondertekend. Hiermee is een belangrijke stap gezet voor de nieuwe huisvesting van Weener XL. Directeuren Sjoerd van het Erve van Weener XL en Martin Beukeboom van Dura Vermeer hebben hun handtekening gezet. Ook wethouder Huib van Olden (Werk en Inkomen) was aanwezig. Het feestelijke moment vond plaats bij Weener XL. Met de ondertekening van de aanneemovereenkomst is het

Het wordt een moderne en gastvrije omgeving voor de ruim 17.000 inwoners die Weener XL elk jaar ontvangt. Wethouder Huib van Olden: "We zijn blij dat we kunnen starten met de werkzaamheden zodat we onze bezoekers en medewerkers straks kunnen ontvangen in een nieuwe, gastvrije en duurzame omgeving."

Directeur Sjoerd van het Erve gaf aan blij te zijn met deze grote stap. Het Technisch Ontwerp is afgerond. Het is nu tijd voor de volgende fase. "Wij zijn verheugd dat wij samen met Dura Vermeer en haar partners dit prachtige project gaan uitvoeren. We kijken allemaal enorm uit naar de nieuwbouw. Een prettig, huiselijk en gastvrij gebouw."

Het nieuwe gebouw wordt duurzaam, energieneutraal en aardgasvrij. Voor de bouw maakt de aannemer gebruik van bio-based en circulaire materialen. Dit zijn materialen die gemaakt zijn van natuurlijke producten, afbreekbaar zijn en makkelijk opnieuw gebruikt kunnen worden. Zonnepanelen en warmtepompen gaan zorgen voor de energieopwekking. Daarnaast komt er een groen sedumdak en groene gevelbeplanting.

Het streven is om eind 2021 te starten met de bouwwerkzaamheden. Naar verwachting vindt de oplevering eind 2022 plaats.

Auteur:  Gemeente  Datum:  maandag 27 september 2021 
Bron:   GemeenteReageren

U kunt tijdelijk niet reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

15-10-21Windmolenpark De Rietvelden geopend
15-10-21Samen West veiliger maken
15-10-21Natuurwerkdag op 6 november
15-10-21Minder klachten over asfaltcentrale
12-10-21Let op met online fraude
12-10-21Tips ter voorkoming babbeltrucs
12-10-21Melden verward gedrag
11-10-21Herinrichting Onderwijsboulevard
11-10-21Ontwikkeling Stationsgebied
11-10-21Samen zien we meer (veiligheid)

Pagina 1 van 87

1 2   Volgende

Er zijn 868 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz