Samen zien we meer (veiligheid)

Samen werken aan veiligheid
Fotograaf: © Gemeente
Er komen steeds meer meldingen van (fiets)diefstallen en woninginbraken, ook in Boschveld. U kunt hier zelf wat aan doen door fietsen op slot te zetten (liefs met tweede slot, bijvoorbeeld een ketting om een hek of paal) of uw woning te voorzien van degelijk sluitwerk of te zorgen dat inbrekers geen gemakkelijk toegang hebben tot uw woning.

Daarnaast kunt u ook samen met buurtbewoners iets doen. Zo kan u bijvoorbeeld een appgroep oprichten waarbij verdachte situaties gemeld worden, zodat alle leden van die (buurt)appgroep gelijk gewaarschuwd zijn.

U kunt ook met een aantal buurtbewoners een zogenaamd buurpreventieteam opzetten. Dan loopt u een aantal keer per maand (dat is onderling af te spreken) door de buurt (liefst op verschillende tijdstippen) en let dan op verdachte en/of gevaarlijke situaties. Deze kunt u dan doorgeven. Om een buurtpreventieteam te kunnen beginnen zijn er wel voldoende deelnemers nodig. De politie en gemeente zorgen voor training (wat zijn de regels; waar moet je op letten en hoe moet je handelen).

Ook kunt u zich aanmelden bij burgernet. Als er dan iets bij u in de buurt iets aan de hand is, krijgt u via een app een bericht hiervan.

Zo zijn er wel meer mogelijkheden om te werken aan een betere veiligheid in uw buurt. Wilt u meer informatie, kijk dan eens op de gemeentelijke website van SamenZienWeMeer.Auteur:  Alfred Heeroma  Datum:  maandag 11 oktober 2021 
Bron:   Gemeente/ BINReageren

U kunt tijdelijk niet reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

15-10-21Windmolenpark De Rietvelden geopend
15-10-21Samen West veiliger maken
15-10-21Natuurwerkdag op 6 november
15-10-21Minder klachten over asfaltcentrale
12-10-21Let op met online fraude
12-10-21Tips ter voorkoming babbeltrucs
12-10-21Melden verward gedrag
11-10-21Herinrichting Onderwijsboulevard
11-10-21Ontwikkeling Stationsgebied
11-10-21Samen zien we meer (veiligheid)

Pagina 1 van 87

1 2   Volgende

Er zijn 868 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz