Dialoogtafels in november

De Dialoogtafel bij Copernikkel tijdens de Dag van de Dialoog in 2019
Fotograaf: © Olaf Smit
's-Hertogenbosch in Dialoog wil een bijdrage leveren aan het vergroten van de sociale verbondenheid van bewoners onderling, het verhogen van de samenredzaamheid; het activeren van kontakten, plannen en solidariteit en het zichtbaar maken van de behoefte aan en de bereidheid tot onderlinge wisselwerking. Al jaren worden dialoogtafels kriskras door de gemeente 's-Hertogenbosch georganiseerd. Dit levert bijzondere ontmoetingen en inspirerende gesprekken op die een bijdrage leveren aan meer onderling begrip en sociale samenhang in de gemeente. Een dialoog is geen discussie of debat en helpt om samen meer kennis en begrip te krijgen.

De dialoog is bij uitstek geschikt om mensen met verschillende achtergronden met elkaar in contact te brengen om elkaar te leren kennen. De dialoogtafels staan verspreid door de gemeente Den Bosch. De dialoog is voor iedereen. Of iemand nou werkt of niet, jong of oud is, man of vrouw, hetero of homo, allochtoon of autochtoon, scholier of taxichauffeur, imam of burgemeester. De ontmoeting en het gesprek zijn het hoofddoel van de dialoog. Het gaat vooral om het leggen van nieuwe verbindingen tussen inwoners van onze stad waardoor nieuwe inzichten, ideeën, kansen en concrete initiatieven ontstaan, die de betrokkenheid en de maatschappelijke samenhang in de stad kunnen bevorderen. Dit wordt gedaan door met elkaar kennis te maken, ervaring te delen, te dromen, maar ook door te doen.

De dialoogtafels hebben een gespreksleider en deelnemers. Het gesprek duurt meestal 2½ uur en is onder genot van een maaltijd. Het gaat vooral om de verhalen van mensen, niet zozeer de meningen. Je kan van elkaar leren door te luisteren.

Dit jaar worden de dialoog tafels gehouden op dinsdag 2, woensdag 3 en donderdag 4 november van 18.00 tot 20.30 uur. Extra mogelijkheid op woensdagmiddag 3 november, 14.00 tot 16.30 uur. De dialoogtafels vinden op verschillende plaatsen in de stad plaats en na aanmelding wordt bekend waar je kan meedoen.

Meld je als deelnemer of gespreksleider aan voor één van de Dialoogtafels. Dat kan via de website www.s-hertogenboschindialoog.nl, of per email. Bellen kan natuurlijk ook en wel met Wieke Wijnen op 06-42250988 of met Eric Peperkamp op 06-29366693. Deelname aan de Dialogen is kosteloos.

Auteur:  Alfred Heeroma  Datum:  donderdag 21 oktober 2021 Reageren

U kunt tijdelijk niet reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

17-11-2132 nieuwe huurappartementen in Boschveld
04-11-21Vrijwilligers planten 3000 bloembollen
21-10-21Handjes gezocht voor poten bloembollen
21-10-21Dialoogtafels in november
15-10-21Windmolenpark De Rietvelden geopend
15-10-21Samen West veiliger maken
15-10-21Natuurwerkdag op 6 november
15-10-21Minder klachten over asfaltcentrale
12-10-21Let op met online fraude
12-10-21Tips ter voorkoming babbeltrucs

Pagina 1 van 88

1 2   Volgende

Er zijn 872 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz