Handjes gezocht voor poten bloembollen

Handjes gevraagd bij poten bloembollen
Fotograaf: © Tuinseizoen
Door biologische bollen te planten wil de werkgroep Groen en Spelen Boschveld nog mooier maken. Op woensdagmiddag 3 november, net na de herfstvakantie, krijgen bewoners en kinderen van de buurt de kans om mee te doen aan een bijzonder project. De bloembollen krijgt de buurt cadeau van de organisatie VELT en de provincie.

De bollenteelt in Nederland is een business waar veel gif gebruikt wordt. Dat hoeft niet, het kan gifvrij! De provincie Noord-Brabant wil dat laten zien en deelt biologische bollen uit aan voorbeeldprojecten en Boschveld is er daar één van. Ze doet dat samen met VELT, een tuindersvereniging die al jarenlang in België en Nederland laat zien dat een gezonde grond voor een gezonde wereld zorgt.

Het idee is om de bollen te planten in de vorm van de letters BoschvelT (als verwijzing naar VELT) dus met een T en geen D.

De werkgroep gaat dat doen op het grasveld aan de Copernicuslaan schuin tegenover de gesloopte flat. De bedoeling is om op zondag 31 oktober de letters al uit te graven. Hoe laat wordt nog bekend gemaakt.

Om al de bollen in de grond te krijgen is veel hulp van buurtbewoners nodig. Op woensdagmiddag 3 november vanaf 14.30 uur (verzamelen bij Boschveldtuin) zullen zeker de kinderen van de Tuinklup van de Boschveldtuin komen meehelpen (en hun ouders hopelijk ook)! Ook een aantal leerlingen van Yuverta (voorheen Helicon) helpen en uiteraard wordt ook gerekend op de hulp van buurtbewoners. Heb je zin om ook bollen te planten? Laat dan even van je horen via 06 - 1162 5903 of via email.

bericht aangepast op 31 oktober 2021Auteur:  Hannie Borsetti/ Alfred Heeroma  Datum:  donderdag 21 oktober 2021 
Bron:   Buurtkrant BoschveldReageren

U kunt tijdelijk niet reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

17-11-2132 nieuwe huurappartementen in Boschveld
04-11-21Vrijwilligers planten 3000 bloembollen
21-10-21Handjes gezocht voor poten bloembollen
21-10-21Dialoogtafels in november
15-10-21Windmolenpark De Rietvelden geopend
15-10-21Samen West veiliger maken
15-10-21Natuurwerkdag op 6 november
15-10-21Minder klachten over asfaltcentrale
12-10-21Let op met online fraude
12-10-21Tips ter voorkoming babbeltrucs

Pagina 1 van 88

1 2   Volgende

Er zijn 872 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz