Vrijwilligers planten 3000 bloembollen

Op 3 november plantte leden Tuinklup, leerlingen Yuverta en anderen bloembollen die het 'woord' Boschvelt vormen.
Fotograaf: © Nicole Pakker
Op woensdag 3 november werden op een grasveld aan de Copernicuslaan 3000 bollen geplant. Leerlingen van Yuverta, wethouder Mike van der Geld, bewoners van Boschveld en de Tuinklup kids van de Boschveldtuin hebben onder leiding van de werkgroep Groen en Spelen van de wijkraad Boschveld met plezier gewerkt. Ze kregen aan het eind zelf wat biologische bollen mee in een klein bewaarzakje, gemaakt bij de NaaiMeetup van coöperatie Copernikkel.

De ecologische tuindersvereniging VELT zocht samenwerking met Provincie Noord-Brabant en loofde begin van de zomer gratis bloembollen uit voor 15 locaties in Brabant. De werkgroep schreef zich in, pitchte met een video-opname en won gratis bloembollen. Vanwege de bijzondere locatie bij het centrum van de stad, voor en door wijkbewoners en omdat de werkgroep koos voor een bijzondere opzet met letters was VELT overtuigd en zijn zij ook heel benieuwd hoe dit eruit gaat zien in het voorjaar van 2022. Omdat er niet voldoende bollen werden geleverd voor alle letters, heeft de werkgroep extra bollen, schepjes en wat extra grond om af te dekken bijgekocht uit wijkbudget, zodat er deze middag 3000 bollen de grond in konden en dat is gelukt!

In Nederland is de teelt van bloembollen de nationale trots maar slechts 0,03% van de markt wordt biologisch geteeld.

De provincie Noord-Brabant doneerde geld voor de biologische bollen, aansluitend bij hun ambitie voor duurzaamheid. VELT heeft de organisatie op zich genomen onder de titel ‘Doe het zonder’. Zie hier voor meer informatie.

Het bloembollenproject in Boschveld is voor de buurt Boschveld binnengehaald en uitgewerkt door de werkgroep Groen en Spelen van de wijkraad Boschveld. Zij zijn aan het werk om van dit stuk van Den Bosch een mooie en fijne leefomgeving te maken, bomen en planten die er zijn te behouden en om initiatieven te ontwikkelen om verder te vergroenen.Auteur:  Hannie Borsetti  Datum:  donderdag 04 november 2021 
Bron:   PersberichtReageren

U kunt tijdelijk niet reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

17-11-2132 nieuwe huurappartementen in Boschveld
04-11-21Vrijwilligers planten 3000 bloembollen
21-10-21Handjes gezocht voor poten bloembollen
21-10-21Dialoogtafels in november
15-10-21Windmolenpark De Rietvelden geopend
15-10-21Samen West veiliger maken
15-10-21Natuurwerkdag op 6 november
15-10-21Minder klachten over asfaltcentrale
12-10-21Let op met online fraude
12-10-21Tips ter voorkoming babbeltrucs

Pagina 1 van 88

1 2   Volgende

Er zijn 872 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz