Boschveld Beweegt is de naam van het wijkplan voor de buurt Boschveld in 's-Hertogenbosch.

Deze website is een gemeenschappelijk initiatief van BrabantWonen, Zayaz Gemeente 's-Hertogenbosch en OBB wijkraad.

Deze site bevat informatie over activiteiten en ontwikkelingen in de buurt.

Home BrabantWonen Gemeente OBB Zayaz Wijkplan

Agenda

BBS-Wijkpein

Boschveld

Buurtkrant

Copernikkel

Documenten

Geschiedenis

Links

Nieuws

Ondernemersnetwerk

Veemarktkwartier

Vlekkenplan

Werkgroepen

Oude site

Nieuwsbericht

Gele parkeerkaartjes vervallen
15 Jan 2022, 13:48:48

Boschveld is ingericht als betaald parkeren gebied ( geel )
Fotograaf: © Gemeente


Vanaf maandag 17 januari 2022 zijn de gele bezoekerskaartjes voor parkeren niet meer geldig. Vanaf 17 januari dienen bewoners en bezoekers digitaal te parkeren, dat wil zeggen op basis van hun nummerbord. Gele kaartjes die niet gebruikt zijn kunnen niet worden ingewisseld.

Wie in een bepaalde parkeersector woont en zelf een auto heeft, dient een parkeervergunning aan te vragen. Dit is al jaren zo en daar verandert niets in. De registratie gebeurt al langer op basis van het nummerbord. U kunt tot 10 nummerborden registreren, maar er telkens maar 1 actief hebben.

Wie in een bepaalde parkeersector woont en bezoek, die met een auto komt, goedkoop wil laten parkeren, dient een bezoekersregeling aan te vragen. Het is niet noodzakelijk dat u daarvoor zelf parkeervergunning heeft. Boschveld is grotendeels ingericht voor betaald parkeren (parkeersector 317). Bewoners in deze sector kunnen voor deze sector een bezoekregeling aanvragen via de gemeentelijke website. U heeft daarvoor wel uw Digid nodig.

Voor Boschveld geldt dat betaald moet worden voor parkeren (m.u.v. de blauwe zones) van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot middernacht en zondag van 12.00 uur tot middernacht. Het normale tarief is € 2.57 per uur (prijspeil 2021), maar bezoekers kunnen parkeren voor € 0.05 per uur indien ze als bezoeker zijn aangemeld. Alleen een bewoner met een bezoekersregeling kan een bezoeker aanmelden. De bewoner betaalt het parkeren, maar kan maximaal 100 uur per maand kopen (dat kost dan € 5.00). Stel dat een bewoner elke dag een bezoeker (met auto) krijgt die 5 uur blijft, dan is na 20 dagen het (bezoekers)tegoed op. Een bewoners kan geen tegoed extra kopen en dient de bezoeker vanaf de 21e dag het normale tarief te betalen. Een ander voorbeeld is dat als u een feestje geeft met 20 bezoekers die 5 uur blijven, dan is het tegoed ook op.

Tegoed dat overblijft aan het einde van de maand, kan wel worden meegenomen naar de volgende maand. Stel dat u in februari € 3.00 over heeft, dan kunt u dat meenemen naar maart en dan weer voor € 2.00 bijkopen tot het maximum van € 5.00 per maand. Overgebleven bedragen worden niet terugbetaald.

De bewoner moet de bezoeker online aanmelden. Dit gebeurt op basis van het nummerbord van de bezoeker. Als een verkeerd nummerbord wordt ingegeven, dan kan een bezoeker alsnog een boete krijgen. Er is geen app, dus het kan alleen online of via een speciaal telefoonummer: 073 – 8440 170. Een bezoeker moet aangemeld, maar ook afgemeld worden. Alleen gedurende de geregistreerde tijd wordt tarief afgeboekt (per minuut).

De gemeente controleert met een zogenaamde scanauto. Deze scant de nummerborden en die worden dan automatisch gecontroleerd. Is een nummerbord aangemeld, dan is er niets aan de hand. Als een nummerbord niet is aangemeld, dan volgt er een boete voor degene die 'eigenaar' is van dit nummerbord. Dit scannen gebeurt al enige tijd. Er zijn meldingen dat er boetes zijn uitgedeeld terwijl er gele bezoekerskaartjes aanwezig waren. De boete moet dan wel betaald worden, maar er kan dan bezwaar worden aangetekend. Dat geldt dus alleen voor de afgelopen periode, want vanaf 17 januari gelden deze kaartjes niet meer.

Er zijn eerder klachten geweest over het opslaan van nummerborden, want dit zou een schending van de privacy zijn. De nummerborden mogen alleen worden opgeslagen om te controleren of er sprake is een parkeerovertreding. Als die controle is gedaan, dan dienen de nummerborden gewist te worden uit het systeem. Alleen als er sprake is van een (parkeer)overtreding mogen de nummerborden maximaal 28 dagen worden opgeslagen, maar alleen met toestemming van het Openbaar Ministerie.

Voor veel bewoners is het onduidelijk hoe men moet omgaan met bezoekersparkeren. Dit kan zijn omdat mensen niet handig zijn met computers of omdat men geen Digid heeft. Voor hulp kunnen bewoners zicht melden bij het KOO Wijkplein. Vanwege corona maatregelen kan dit alleen telefonisch 073 – 2068 888. Bewoners die liever niet online werken, kunnen betaling ook doen op het Stadskantoor, ook hier alleen op afspraak 073 – 6155 155.

De gemeente heeft geprobeerd bewoners individueel van informatie te voorzien over de nieuwe regeling, indien hier behoefte aan was. Vanwege corona is vast niet iedere bewoners hiervoor benaderd. Online is de informatie (inclusief link naar handleiding) beschikbaar.

Auteur: Alfred Heeroma
Bron: Boschveldbeweegt
Documenten

02-Sep-23Buurtkrant Boschveld september 2023
30-Jun-23Buurtkrant Boschveld juni 2023
25-May-23Buurtkrant Boschveld mei 2023
30-Mar-23Ambitiedocument Bosch Centraal: Slim, Gezond en Gastvrij.
17-Mar-23Buurtkrant Boschveld maart 2023
26-Jan-23Buurtkrant Boschveld januari 2023
17-Nov-22Buurtkrant Boschveld november 2022
22-Sep-22Buurtkrant september 2022
14-Jul-22Buurtkrant Boschveld juli 2022
04-Jul-22Verslag Boschveldoverleg 30 mei 2022

Meer documenten


Nieuwsberichten

25-Sep-23Burendag in Boschveld
14-Aug-23Aan de slag voor een groene en schone buurt
31-Jul-23Steunpunt Belastingdienst bij Weener XL
09-Jul-23Weener XL en Oude Vlijmenseweg in gebruik
07-Jul-23Feestelijke vijfde editie van Boschveld Live
03-Jul-23Boschveld Live op dinsdag
26-Jun-23Corporaties gaan samen werken in nieuw portaal
26-Jun-2337 woningen Vlek 21 in de verhuur
14-Jun-23Oude Vlijmenseweg krijgt vorm
10-Jun-23Plaatsen van zwembadje in openbare ruimte aan regels gebonden

Meer nieuws

© 2007 - 2023 Alle rechten voorbehouden   ※   Ontwerp De Vrije Letter   ※
info@boschveldbeweegt.nl
Disclaimer
Uit onderzoek is gebleken dat donkere achtergronden beter zijn voor uw ogen