Boschveld55 laat de mooie kanten zien
In Boschveld brengen studenten op initiatief van de Fontys Academie voor Journalistiek en Omroep Brabant het dagelijkse leven in deze Bossche stadswijk in beeld. Speciaal voor het project 'Boschveld55' wonen zij drie maanden in de wijk en zijn behalve onafhankelijke journalisten óók 'gewone' medeburgers. Vanaf maart zijn de reportages die de studenten voor radio en tv maken over het leven in de wijk te zien en te beluisteren op Omroep Brabant.
Het project wil de wijk zonder vooroordelen aan de buitenwereld laten zien. Helmut Boeijen, eindredacteur bij Omroep Brabant: "Uitgangspunt zijn de mensen, niet de eventuele problemen waarmee zij kampen. De verslaggevers zijn wijkbewoners en horen bij de bakker of op straat wat er leeft in hun buurt." Zij betrekken de 'echte’ wijkbewoners zoveel mogelijk bij de verslaggeving.

"Hun bijdragen staan centraal in de radioreportages, internetbijdragen en televisieprogramma’s die we maken voor Omroep Brabant." In maart starten de programma’s van het tweede Boschveld55-project. De nieuwe lichting studenten journalistiek is dan al een maand aan het inburgeren in een huis in de Edisonstraat, beschikbaar gesteld door Zayaz.

In dit tweede project staan de bewoners nóg meer centraal. "Het mooiste zou zijn als de wijkbewoners echt een bijdrage leveren aan de programma's en de website ook nadat het project is afgelopen in de lucht houden." De website vormt het interactieve middelpunt van alle Boschveld55 activiteiten. Naast alle radiobijdragen en televisie-uitzendingen zijn hier ook allerlei bewonersbijdragen, weblogs en interactieve onderdelen te vinden. "Het moet écht een interactieve site zijn. We zijn dan ook druk op zoek naar wijkbewoners die zelf een bijdrage willen leveren, bijvoorbeeld in de vorm van artikelen, columns, foto's of filmreportages."
Boschveld ligt achter het centraal station van ‘s-Hertogenbosch, op loopafstand van het centrum. De wijk uit de jaren vijftig waar mensen met allerlei achtergronden en culturen wonen wordt helemaal vernieuwd. Boeijen: "Boschveld staat niet bij iedereen even goed bekend. Ten onrechte. In deze wijk gebeuren ookheel veel positieve dingen en juist die willen we met Boschveld 55 laten zien.” Goed voor de wijk en leerzaam voor de tudenten. “Voor hen is het een zeer arbeidsintensieve stage, maar ook een enorme ervaring."
Auteur:  Zayaz  Datum:  zaterdag 01 maart 2008 Reageren

U kunt tijdelijk niet reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

15-10-21Windmolenpark De Rietvelden geopend
15-10-21Samen West veiliger maken
15-10-21Natuurwerkdag op 6 november
15-10-21Minder klachten over asfaltcentrale
12-10-21Let op met online fraude
12-10-21Tips ter voorkoming babbeltrucs
12-10-21Melden verward gedrag
11-10-21Herinrichting Onderwijsboulevard
11-10-21Ontwikkeling Stationsgebied
11-10-21Samen zien we meer (veiligheid)

Pagina 1 van 87

1 2   Volgende

Er zijn 868 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz