Samen sterker
Nog niet alle wijken en complexen hebben een eigen huurdersorganisatie. Dat is jammer, vindt Zayaz. Zowel voor de bewoners als voor Zayaz zelf. Een huurdersorganisatie maakt het de woningcorporatie namelijk makkelijk om met bewoners te overleggen over de dienstverlening. En in een huurdersorganisatie staan bewoners samen sterk.

Algemene beleidszaken, zoals huurbeleid, bespreekt Zayaz met de Huurdersbelangenvereniging Zayaz (HBV-Zayaz). Gaat het om zaken die spelen in een bepaalde buurt of complex dan gaat Zayaz in gesprek met bewonerscommissies of huurdersorganisaties zoals we die voortaan noemen. De huurdersorganisaties worden gevormd door huurders van een bepaalde buurt of complex en behartigen zo de belangen van een groep bewoners. Zij vormen op hun beurt de achterban van de HBV-Zayaz en daarmee behartigt de HBV-Zayaz de belangen van deze huurdersorganisaties en dus ook van u als huurder.

Zayaz en de HBV-Zayaz zijn hard aan het werk om het ondersteunen, behouden en oprichten van huurdersorganisaties te stimuleren. Dat dit nodig is blijkt uit het gegeven dat er steeds minder huurders lid zijn van een huurdersorganisatie en dat er minder huurdersorganisaties zijn dan Zayaz zou wensen. Ook wil Zayaz graag dat de Bewoners Belangenverenigingen van voorheen SSW, die nog tot eind 2008 bestaan, zich omvormen tot huurdersorganisaties, zodat kennis en bewonersparticipatie niet verloren gaan.

Om de huurdersorganisaties te ondersteunen en de oprichting van nieuwe huurdersorganisaties aan te moedigen, hebben Zayaz en de HBV een werkgroep in het leven geroepen. De werkgroep is bezig met het ontwikkelen van de brochure ’Hoe richt ik een huurdersorganisatie op’ zodat het voor u als huurder duidelijk is welke stappen u daarvoor moet nemen. Ook wil de werkgroep (nieuwe) huurders aan de balie wijzen op het bestaan van een huurdersorganisatie in hun buurt, of juist op de mogelijkheid een huurdersorganisatie op te richten. Verder heeft de werkgroep meegewerkt aan de uitgave van het Handboek voor participatie.De HBV-Zayaz heeft dit handboek opgesteld en inmiddels uitgereikt aan haar leden, de huurdersorganisaties.

Wilt u weten of uw buurt of complex vertegenwoordigd wordt door een huurdersorganisatie of wilt u wellicht zelf een huurdersorganisatie oprichten? Neem dancontact op met een woonconsulent van Zayaz (073 - 648 24 00 of info@zayaz.nl) of met de HBV-Zayaz (073 - 614 85 39 of info@hbv-zayaz.nl). Voor het oprichten van een huurdersorganisatie volgt dan een gesprek met de woonconsulent voor uw buurt en de HBV waarin alle vervolgstappen worden toegelicht.
Auteur:  Zayaz  Datum:  woensdag 12 december 2007 Reageren

U kunt tijdelijk niet reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

15-10-21Windmolenpark De Rietvelden geopend
15-10-21Samen West veiliger maken
15-10-21Natuurwerkdag op 6 november
15-10-21Minder klachten over asfaltcentrale
12-10-21Let op met online fraude
12-10-21Tips ter voorkoming babbeltrucs
12-10-21Melden verward gedrag
11-10-21Herinrichting Onderwijsboulevard
11-10-21Ontwikkeling Stationsgebied
11-10-21Samen zien we meer (veiligheid)

Pagina 1 van 87

1 2   Volgende

Er zijn 868 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz