Boschveld reageert positief
De bewoners van Boschveld zien hun nieuwe wijk wel zitten. Tijdens de laatste inspraakavond in september hadden ze waardering voor de plannen die Zayaz, de gemeente ’s-Hertogenbosch en architectenbureau Tarra presenteerden. Die gingen over de nieuwbouw van de eerste fase van de herstructurering.

Projectleider Martijn van Nunen: "De positieve reacties hebben ongetwijfeld te maken met het feit dat we van begin af aan contact met de bewonerswerkgroep hebben gehad over onze plannen. De suggesties die gedaan werden voor aanpassingen en verbeteringen van de plannen hebben we, als ze uitvoerbaar en betaalbaar waren, verwerkt." Op verzoek van de bewoners wordt bijvoorbeeld een appartementengebouw aan de Kamerlingh Onnesstraat niet vijf maar driehoog. Er komen niet twee, maar vier autovrije pleinen tussen de complexen in en er zijn meer groene wandelroutes dan voorheen gepland. Het is de bedoeling dat de sloop van de eerste woningen in het eerste kwartaal van 2008 gaat beginnen.

"Driekwart van de bewoners is inmiddels verhuisd. We proberen te voorkomen dat de huizen lang leeg staan. Dit doen we door de periode tot aan de sloop zo kort mogelijk te houden en door contracten voor tijdelijke bewoning aan te gaan." Als alles goed gaat kan de bouw van de nieuwe woningen nog net voor de zomervakantie beginnen.

Boschveld wordt in alle opzichten het voorbeeld van een moderne wijk. “De appartementen die we gaan bouwen zijn bijvoorbeeld allemaal levensloopbestendig. Dat betekent dat er voorzieningen in zitten die handig zijn als je wat ouder wordt en meer zorg nodig hebt. We zijn daarvoor ook nog in gesprek met een zorgaanbieder over de inrichting van een woonzorgzone in de wijk. De eengezinswoningen hebben een tuin – dat zie je bijna nooit zo vlakbij het centrum – en er worden bijzondere terraswoningen gebouwd met een flink terras op de bovenverdieping.” Van alle huizen valt de helft onder sociale woningbouw; er zijn ook koopwoningen en huurwoningen in allerlei categorieën. "We willen met deze variatie aan typen huizen en prijsklassen veel verschillende bewoners aantrekken."
Auteur:  Zayaz  Datum:  maandag 29 oktober 2007 Reageren

U kunt tijdelijk niet reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

15-10-21Windmolenpark De Rietvelden geopend
15-10-21Samen West veiliger maken
15-10-21Natuurwerkdag op 6 november
15-10-21Minder klachten over asfaltcentrale
12-10-21Let op met online fraude
12-10-21Tips ter voorkoming babbeltrucs
12-10-21Melden verward gedrag
11-10-21Herinrichting Onderwijsboulevard
11-10-21Ontwikkeling Stationsgebied
11-10-21Samen zien we meer (veiligheid)

Pagina 1 van 87

1 2   Volgende

Er zijn 868 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz