Pétanque op De Fuik

De 16 van LED-verlichting voorzien jeu de boules-banen geplot op het terrein van s.v. C.H.C.
Fotograaf: © Pétanque Union Bois le Duc
De plannen van Pétanque Union Bois le Duc zijn groots. Niet kleinschalig beginnen met een paar baantjes, als ware een soort van buurtverenigingetje, maar meteen grootschalig met 16 van duurzame LED-verlichting voorziene wedstrijdbanen en dit alles op het terrein van voetbalvereniging s.v. C.H.C. aan De Fuik 10, in het midden van de Bossche volksbuurten De Kruiskamp en De Schutskamp.

Voorzitter Van Mil licht toe: "Iedereen, ongeacht diens afkomst, sociale status of geaardheid is bij ons welkom. Wij zijn een vereniging van maar ook voor alle inwoners van 's-Hertogenbosch en omgeving. Door het groot aantal vooraanmeldingen hebben we de 16 banen direct nodig." Naast haar reguliere speeldagen wil Pétanque Union Bois le Duc namelijk diverse toernooien organiseren, voor zowel recreatieve- als wedstrijdspelers. De goedgevulde agenda is al te vinden op de website van de vereniging.

"We gaan ook trainingen verzorgen," vervolgt Van Mil. "Het leuke is dat er heel veel in het spel zit en men dit pas door training ontdekt. Je leert daarbij niet alleen hoe een boule te spelen maar bijvoorbeeld ook wanneer wel of niet te schieten, een boule te dubbelen, enzovoort. Je ziet beginnende spelers al heel snel beter spelen na wat simpele trainingsoefeningen." Van Mil doelt hiermee indirect op het feit dat 'pétanque', zoals jeu de boules officieel heet, niet alleen een spel is maar ook een NOC-NSF erkende wedstrijdsport. Om die reden is de Bossche vereniging ook aangesloten bij de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB).

Met een zeer uitgebreide presentatie heeft het 4-koppige bestuur van Pétanque Union Bois le Duc afgelopen week haar plannen gepresenteerd aan haar bijna 100 tientjesleden. Deze tientjesleden zijn (met name) buurtbewoners die, door hun voortijdige aanmelding, te kennen hebben gegeven volwaardig verenigingslid te willen worden van de jeu de boules-vereniging op het moment dat de eerder genoemde plannen werkelijkheid worden.

Het bestuur van Pétanque Union Bois le Duc heeft als doel de accommodatie, samen met het bestuur van s.v. C.H.C., op zaterdag 5 maart 2022 sportief te openen. Tot die tijd is het nog steeds mogelijk je aan te melden als tientjeslid via www.puboisleduc.nl. Daar vind je uiteraard ook alle informatie over de vereniging.

Auteur:  Persbericht  Datum:  maandag 11 oktober 2021 
Bron:   PersberichtReageren

U kunt tijdelijk niet reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

28-05-22Dag tegen inbraak
28-05-22Boschveldtuin 10 jaar
27-05-22Discussieavond over feesten Brabanthallen
27-05-22Muziektheater in BBS Boschveld
26-05-22VR-bril tegen eenzaamheid
08-05-22Muurschildering
04-05-22Rookmelders per 1 juli verplicht
04-05-22Vrijwilligers gezocht voor fietslessen
17-04-22APV, hoe zit dat nu?
17-04-22Blauwe zone Celsiusstraat verdwijnt

Pagina 1 van 91

1 2   Volgende

Er zijn 901 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz