Een nieuw begin

Per 1 januari 2022 is de vormgeving van de website vernieuwd.
Fotograaf: © Alfred Heeroma
Bij deze wens ik de lezers van Boschveldbeweegt een goed en gezond 2022. Dat laatste zal helaas meer nodig zijn. 2021 was niet een jaar dat er in positieve zin uit zal springen. Ondanks corona probeerden de meesten er toch iets fraais van te maken, maar maatregelen van de overheid maakten het vaak moeilijk.

Veel activiteiten konden niet doorgaan en waren instellingen niet of lastig bereikbaar. Dat allemaal in een tijd waarin mensen wel afleiding konden gebruiken of juist een steuntje nodig hadden. Het begin van 2022 is wat dit betreft niet echt een goed begin, we zitten midden in een lockdown. Je mag hopen dat het van hieruit alleen maar beter zal worden, maar dit moeten we nog afwachten.

Om een nieuw begin te maken, is er de afgelopen tijd gewerkt aan een nieuwe vormgeving van de website boschveldbeweegt.nl. De site is nu wat flexibeler en past zich aan diverse schermformaten. Daarnaast zijn oudere onderdelen verwijderd. De komende tijd zal ook gekeken worden of de informatie meer kan worden geactualiseerd. De oude site blijft wel beschikbaar. Suggesties voor verbeteringen zijn altijd welkom.

In 2021 zijn er natuurlijk diverse zaken in Boschveld gebeurd. Ondanks corona was Farent en het Buurteam regelmatig in de buurt te vinden zoals bij het Van Coehoornplein, maar werden er ook briefpakketjes aangeboden. Er was ook een wijkschouw waarbij bewoners aandacht vroegen voor probleemgevallen. Hopelijk kunnen de organisaties ook dit jaar weer regelmatig in contact komen met bewoners.

In 2021 was er regelmatig gedoe over het (bezoekers)parkeren in de buurt. Nog iets meer dan 2 weken en de gele kaartjes zullen definitief niet meer te gebruiken zijn. Een enquête van de wijkraad leerde dat bewoners betaald parkeren wilden van 09.00 uur tot middernacht. Voor veel bewoners is het digitaal parkeren nog niet duidelijk en zal dus ook in 2022 mogelijk tot wat gemopper leiden.

Voor de basisschool was het ook een lastig jaar. Door de coronamaatregelen moesten er telkens weer oplossingen gezocht worden om de kinderen les te kunnen geven. Zeker niet gemakkelijk voor de kinderen. Via de Kidsreporters konden we toch vernemen dat er wel het één en ander mogelijk was. Creativiteit zal ook in dit nieuwe jaar wel nodig zijn.

Ook de werkgroep Groen en Spelen had maar druk in 2021. Beschermen van kwetsbare bomen, meedenken over inrichting Hart van Boschveld, planten redden bij de sloop Vlek 21 door te gaan struikroven, maar ook bekijken hoe om te gaan met hondenuitlaatroutes en het planten van bloembollen waar we in het voorjaar van 2022 hopelijk plezier zullen hebben.

Ook in de Boschveldtuin was men actief. Maandelijks zijn er activiteiten voor kinderen, maar ook werd qua tuinieren van alles geprobeerd. De tuin biedt ook ruimte om ideeën uit te proberen.

De Copernikkel ging ook binnen de beperkingen door met de activiteiten. De NaaiMeetup kon wat minder mensen ontvangen, maar kleiding herstellen bleef mogelijk. Ook de reparatiestraat ging grotendeels door en ook de fietswerkplaats kon door.

In 2021 ging ook de herstructurering van de buurt verder. In Vlek 21 werden 2 flats gesloopt, maar in Vlek 3 kwamen er juist weer woningen bij. Bewoners vertrokken, maar er kwamen ook nieuwe bewoners bij. In 2022 zullen ook ontwikkelingen zijn op het EKP terrein, maar ook de bedrijfspanden van Grasso en Grenco zullen verder ontwikkeld worden. Veel is gericht op data verwerking en digitalisering, maar ook het ouderwetse handwerk blijft ruimte krijgen bij het Boschveld Ambacht Centrum.

In 2021 maakte de buurt ook kennis met een nieuwe wijkagent. Waar voorheen vaak op cijfers en meldingen werd gestuurd, wordt nu meer de keuze gemaakt op klachten en wensen van bewoners. Zo was er al meer aandacht voor te snel rijden, want dat stoort blijkbaar veel bewoners.

Ook kwam er een wijkwandeling in de buurt. Op diverse plekken in de buurt zijn QR codes te vinden (je zou bijna vergeten dat je die ook voor andere doeleinden dan het verkrijgen tot toegang kan gebruiken). Als je die scanned met je mobiele telefoon krijg een verhaal te horen over die locatie.

Nu het allemaal wat donker en somber is, zou je haast vergeten dat tijdens de afgelopen zomer er nog best veel mogelijk was. Zo was er de Bossche Zomer, waarbij ook in Boschveld een podium was. De Façade zat een zomer lang het EKP, overdekt, maar toch in de open lucht. Hopelijk kan dat komende zomer ook weer.

Er gebeurde afgelopen jaar dus toch nog behoorlijk veel en de hoop is dat ook 2022 er weer veel levendigheid in de buurt kan zijn. Ik wens het iedereen toe, want van al die beperkingen wordt niemand vrolijk.

Auteur:  Alfred Heeroma  Datum:  vrijdag 31 december 2021 
Bron:   BoschveldbeweegtReageren

U kunt tijdelijk niet reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

19-07-22Een buurtsportcoach in de buurt
02-07-22Wegwerkzaamheden
20-06-22Nieuwbouw Weener XL bereikt hoogste punt
11-06-22Studenten Kunstacademie in protest
28-05-22Dag tegen inbraak
28-05-22Boschveldtuin 10 jaar
27-05-22Discussieavond over feesten Brabanthallen
27-05-22Muziektheater in BBS Boschveld
26-05-22VR-bril tegen eenzaamheid
08-05-22Muurschildering

Pagina 1 van 91

1 2   Volgende

Er zijn 905 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz