Nieuwbouw Weener XL bereikt hoogste punt

OP 17 juni 2022 werd het hoogste punt van de nieuwbouw van Weener XL aan de Oude Vlijmenseweg bereikt.
Fotograaf: © Gemeente
Nadat 16 februari de eerste steen werd gelegd voor de nieuwbouw van Weener XL, werd afgelopen vrijdag 17 juni het hoogste punt bereikt. De bouw vordert in rap tempo. Elke dag worden de contouren van het pand aan de Oude Vlijmenseweg beter zichtbaar.

Wethouder Marianne van der Sloot: "Het is echt indrukwekkend om te zien hoe deze locatie transformeert naar de plek waar veel inwoners straks gaan werken, een uitkering aanvragen of de weg naar werk vinden. Een plek waar duurzaamheid centraal staat in het bouwproject, maar ook in het proces dat mensen doorlopen om zo goed mogelijk mee te kunnen doen in de samenleving. De 17.000 inwoners die hier jaarlijks binnen komen, verdienen daar deze goede plek voor."

Zoals gebruikelijk bij de bouw van een project, is het bereiken van het hoogste punt een mijlpaal. Zo ook voor de nieuwbouw van Weener XL. Samen met medewerkers van de verschillende bouwbedrijven en Weener XL, werd dit bijzondere moment gevierd.

Het nieuwe onderkomen van Weener XL op het oude Michelinterrein aan de Oude Vlijmenseweg, wordt één van de duurzaamste gebouwen van 's-Hertogenbosch. Het gebouw wordt energieneutraal en aardgasvrij. 'Geen afval, geen uitval' is het uitgangspunt. Er wordt zoveel mogelijk gebouwd met circulaire grondstoffen en materialen. Zonnepanelen en warmtepompen zorgen voor de energiebehoefte. Daarnaast wordt een groot deel van het dak beplant met sedum. Het gebouw – met een oppervlakte van zo'n 14.000 m2 – wordt in losse elementen gebouwd. Hierdoor is het modulair en makkelijk herbruikbaar.

Auteur:  Gemeente  Datum:  maandag 20 juni 2022 
Bron:   GemeenteReageren

U kunt tijdelijk niet reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

02-07-22Wegwerkzaamheden
20-06-22Nieuwbouw Weener XL bereikt hoogste punt
11-06-22Studenten Kunstacademie in protest
28-05-22Dag tegen inbraak
28-05-22Boschveldtuin 10 jaar
27-05-22Discussieavond over feesten Brabanthallen
27-05-22Muziektheater in BBS Boschveld
26-05-22VR-bril tegen eenzaamheid
08-05-22Muurschildering
04-05-22Rookmelders per 1 juli verplicht

Pagina 1 van 91

1 2   Volgende

Er zijn 904 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz