Een buurtsportcoach in de buurt

Linda Peeters is sportcoach voor onder andere Boschveld.
Fotograaf: © Michael Bögels
Bewegen en sociale contacten zijn het beste medicijn om zo gezond mogelijk te blijven, hoor je regelmatig. Vanuit de gemeente werken er in de stad zes sportcoaches. Linda Peeters is de sportcoach die ook voor Boschveld werkt.

Ze vindt het fijn om iets te betekenen voor de vijftigplussers die hulp nodig hebben om de juiste activiteit te vinden die hen past. De gemeente heeft de sportgids en beweeggids samengesteld. Linda zegt: "Voor alle vijftigplussers heeft de gemeente een boekje gemaakt waarin de specifieke activiteiten per wijk zijn gebundeld. Daarnaast is het boekje ook bedoeld voor ouderen die het lastig vinden om een activiteit te vinden in hun buurt. Nu is het aanbod van activiteiten best wel groot van 'beweeg u fit' tot 'yoga'. Soms zien mensen door de bomen het bos niet meer. En zij kunnen dus wel wat hulp gebruiken om de juiste activiteit te vinden."

Ze vervolgt: "Ik kan mensen adviseren om een activiteit te gaan doen die bij hen past. Ook kan ik activiteiten initiëren zoals bijvoorbeeld een wandelgroep. Maar dat doe ik alleen als ik zie dat een bepaalde activiteit er niet is en dat er vraag naar is. Het is wel zo dat we meestal gebruikmaken van bestaande faciliteiten. Als gemeente willen we niet concurreren, maar juist aanvullen. Is er een docent die het leuk vindt om een bepaalde activiteit op te pakken en is het haalbaar dan gaat hij/ zij ermee verder. Vanuit de gemeente bieden we ook het ouderwetse gymmen in de gymzaal aan en daarna gezellig met z'n allen koffie drinken. En zo hebben wij in onze functie het vizier helemaal gericht op het bewegen in de breedste zin van het woord. In die context hebben we contact met fysiotherapeuten, huisartsen, diëtisten, leefstijlcoaches en het buurtteam hier."

Mensen die meer willen weten kunnen alvast de website van 'SPORT bezoeken.

Auteur:  George van der Zande  Datum:  dinsdag 19 juli 2022 
Bron:   Buurtkrant BoschveldReageren

U kunt tijdelijk niet reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

19-07-22Een buurtsportcoach in de buurt
02-07-22Wegwerkzaamheden
20-06-22Nieuwbouw Weener XL bereikt hoogste punt
11-06-22Studenten Kunstacademie in protest
28-05-22Dag tegen inbraak
28-05-22Boschveldtuin 10 jaar
27-05-22Discussieavond over feesten Brabanthallen
27-05-22Muziektheater in BBS Boschveld
26-05-22VR-bril tegen eenzaamheid
08-05-22Muurschildering

Pagina 1 van 91

1 2   Volgende

Er zijn 905 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz