Evaluatie digitaal parkeren

Digitaal parkeren op kenteken. Via een mobiele telefoon kunnen bezoekers dan parkeren.
Fotograaf: © Onbekend
Vorig jaar werd het digitaal parkeren ingevoerd in veel buurten rondom en in de Binnenstad. Als bewoners kun je een vergunning kopen voor de buurt waar je woont en voor je bezoekers kun maximaal 100 uur per maand parkeren tegen gereduceerd tarief kopen.

Al vanaf het begin waren er klachten over het systeem. Sommigen vonden het digitale lastig, ook al was er een telefoonnummer beschikbaar. Maar ook bleken er snel problemen met het maximum van 100 uur per maand. Vooral bewoners die mantelzorg hebben, zijn al voor het einde van de maand door 100 uur heen en dan moeten de mantelzorgers het volle pond betalen. Maar ook als je een feestje geeft zijn de 100 uur zo op.

Voor een gedeelte van deze klachten is al een oplossing, maar dat is niet algemeen bekend, want vaak gaat het om maatwerk.

In mei is de gemeente begonnen met een eerste evaluatie (voor alle gebieden). De afgelopen periode heeft de gemeente parkeerdruk gemeten en bewoners en bedrijven bevraagd over hun ervaring met digitaal parkeren. In september en oktober zullen de wijkvertegenwoordiging (per sector) deelgenoot van de onlangs uitgevoerde onderzoeken en kunnen ze eventueel de adviezen waar nodig bijsturen. Tijdens deze gespreksronde verifieert de gemeente of hun bevindingen en adviezen aansluiten bij de ervaringen in de wijk. Het resultaat van de evaluatie, het advies voor het vervolg en de reactie(s) van de wijkvertegenwoordiging worden meegenomen als input voor de raadsbehandeling van de verordening parkeerbelasting voor 2023 (die in december 2022 in de gemeenteraad worden besproken).

Auteur:  Alfred Heeroma  Datum:  vrijdag 16 september 2022 
Bron:   GemeenteReageren

U kunt tijdelijk niet reageren op dit bericht


Er zijn geen reacties
______________________________________________________________________________
Meer Nieuwsberichten

16-09-22Ontwerpbeschikking EKP-Noord ter inzage
16-09-22Evaluatie digitaal parkeren
14-09-22Gezondheidsmarkt en film komende vrijdag
03-09-22Boschveld Live Zomereditie
25-08-22Boschveld Live
19-07-22Een buurtsportcoach in de buurt
02-07-22Wegwerkzaamheden
20-06-22Nieuwbouw Weener XL bereikt hoogste punt
11-06-22Studenten Kunstacademie in protest
28-05-22Dag tegen inbraak

Pagina 1 van 91

1 2   Volgende

Er zijn 910 berichten
Links van pagina's op deze site
Agenda BBS-Wijkplein Boschveld BrabantWonen Buurtkrant Copernikkel Documenten Gemeente Geschiedenis Home Links Nieuws OBB Ondernemersnetwerk Veemarktkwartier Vlekkenplan Werkgroepen Werkzaamheden Wijkplaats Wijkplan Zayaz