Home Over Contact
Boschveld Beweegt| Den Bosch |Magistratenlaan week lang afgesloten

Magistratenlaan week lang afgesloten
14-Jun-2024

Leestijd 1 minuut

Bushalte-verwijzing.jpg title =
In de week van 17 tot en met 24 juni zal er een tijdelijk perron komen op de Magistratenlaan.
Fotograaf: Alfred Heeroma - Bron: Boschveld Beweegt


In de week van 18 tot en met 24 juni is er geen treinverkeer mogelijk tussen Den Bosch en Tilburg. Dit omdat er aan het spoor wordt gewerkt. De NS zet in deze periode bussen in om de passagiers te vervoeren. In totaal worden er 100 touringcars (enkel- en dubbeldekkers ) en 5 zestien-persoonsbusjes ingezet. Dit resulteert in 32 busbewegingen per uur. Hiervoor is geen capaciteit op het busstation aan de voorzijde van het station. Daarom is gekozen het vervoer via de Magistratenlaan te laten verlopen.

Op 17 juni zal begonnen worden met de opbouw van tijdelijke perrons op de Magistratenlaan. Omdat er veel vervoer is en passagiers ook in- en uit moeten stappen, is er voor gekozen de Magistratenlaan tussen Leeghwaterlaan en Nelson Mandelalaan af te sluiten. Hierdoor komen ook de werkzaamheden aan de fietsenstalling stil te liggen. Vanaf 18 juni zullen de bussen gaan rijden. Als op 24 juni de laatste bus is vertrokken, zullen de tijdelijke perrons worden afgebroken.

Dit zorgt wel overlast voor het overige verkeer. Zo moeten de auto's omrijden via Zandzuigerstraat – Helftheuvelweg en de Randweg en verkeer dat lokaal aanwezig moet zijn, wordt omgeleid via borden of door verkeersregelaars.
De Kiss-and-Ride locatie op de Magistratenlaan is ook niet beschikbaar. Hiervoor is alleen de Leeghwaterlaan beschikbaar.

De gemeente heeft door middel van bewonersbrieven de bewoners van Boschveld, Van Lanschot en Justitie geïnformeerd. Daarnaast zijn de wijkraden, wijkmanagers en hulpdiensten meegenomen in de communicatie. De NS zelf informeert haar reizigers en de pers. De gemeente beseft hoe groot deze activiteit is en dat het effect op de lokale wegen groot zal zijn, om deze reden monitort de gemeente het verkeer en indien de noodzaak er is wordt er bijgestuurd.

Auteur: Alfred Heeroma