Home Over Contact
Boschveld Beweegt| Den Bosch |Corporaties gaan samenwerken in nieuw portaal

Corporaties gaan samenwerken in nieuw portaal
26-Jun-2023

Leestijd 1 minuut


Wie nu een corporatiewoning wil huren kan terecht op woonservice regionaal. De Bossche corporaties zijn nu een samenwerking aangegaan met een aantal andere corporaties. Vanaf april 2024 zal er nieuw portaal komen en Thuispoort heten. Zo willen de corporaties het zoeken naar een woning zo makkelijk mogelijk maken. In totaal zullen acht woningcorporaties in de regio Noordoost-Brabant en Gennep samenwerken.

Eén regionale website heeft verschillende voordelen. Je hoeft je niet meer op verschillende websites in te schrijven. En doordat er meer woningen bij elkaar staan, kun je makkelijker een woning vinden die past bij je woonwensen.
Zoeken naar een woning wordt ook makkelijker als de woningcorporaties zoveel mogelijk op dezelfde manier werken. Daarom wordt de samenwerking benut om in Thuispoort ook afspraken te maken over eenduidig en helder beleid. Bijvoorbeeld op het gebied van voorrangsregelingen. Dat zorgt weer voor een betere doorstroming.

Sta je al als woningzoekende ingeschreven bij Woonservice Regionaal, Ons Huiz, Mooiland of Charlotte van Beuningen? Dan hoef je op dit moment niets te doen. Op een later tijdstip wordt je geïnformeerd over de nieuwe werkwijze. Zorg er wel voor dat je gegevens kloppen, zodat de corporaties je kunnen bereiken.

Het duurt dus nog even voor de nieuwe website helemaal klaar is en werkt. Nieuwsgierig? Op www.thuispoort.nl krijg je een idee hoe het eruit komt te zien.Auteur: Alfred Heeroma/ persbericht