Home Over Contact
Boschveld Beweegt| Den Bosch |Feestelijke vijfde editie van Boschveld Live

Feestelijke vijfde editie van Boschveld Live
07-Jul-2023

Leestijd 2 minuten


Ik woon in Boschveld,
Ik woon in Boschveld,
Ik woon daar goed, woon daar goed, woon daar goed, goed, goed,
Ik wil daar blijven, nooit meer weggaan,
Want het is hier veel te goed!

Deze tekst schalde door de zaal van de BBS tijdens Boschveld Live op 4 juli. Ter plekke geschreven door één van de bezoekers op de muziek van Bella Ciao. Dit aanstekelijke partizanenlied werd door de Boschveldband vol vuur gezongen. De band daagde bezoekers uit om ter plekke een eigen tekst hierop te schrijven. Die werd daarna ook meteen gezongen. Drie teksten haalden de microfoon, waaronder dus deze lekkere recht-toe-recht-aan meezinger.

De hele avond stond in het teken van de muziek met live talent uit Boschveld. In de weken vooraf repeteerde de band vier keer en iedereen mocht daarbij aansluiten. En dus mee optreden tijdens Boschveld Live. Dat resulteerde in een Boschveldband Extended. Een cellist, een trompettist en een compleet projectkoor van 7 vrouwen sloten zich aan. Razendknap hoe na zo'n korte tijd deze mensen erbij stonden alsof het nooit anders geweest was.

Extra bijzonder was een solo-optreden van de Bosnische zanger Esko Tandirelic. Voor het eerst van zijn leven achter de microfoon zong hij vol passie het Bosnische Bez tebe ne mogu zivim van Halid Beslic, ook wel de André Hazes van de Balkan genoemd. Prachtig om op deze manier de kleurrijke etnische samenstelling van de buurt te vieren.

Een ander bijzonder moment in de avond was het optreden van kinderstadsdichter Nephele Petridis. Ook een talent uit Boschveld. Deze jongedame was duidelijk niet op haar mondje gevallen. Gevat diende ze presentator Laurens van Voorst van repliek in een openhartig interview, om daarna als een bijna volleerd spoken-word artiest één van haar gedichten voor te dragen. Over enige tijd verschijnt er een speciaal daarvoor geschreven gedicht van haar op een gevel ergens in Boschveld.
Tussen de muziek door wist Laurens nog de nodige mensen aan de tand te voelen over andere zaken die in Boschveld spelen. Al met al een mooie avond die door 60 tot 70 bezoekers werd bijgewoond. Met als uitsmijter nog eenmaal de Boschveld-versie van Bella Chiao.

De wijkraad ziet nu alweer uit naar de komende wintereditie. Want Boschveld Live is een blijvertje.


Auteur: Miesjel van Gerwen