Home Over Contact
Boschveld Beweegt| Den Bosch |Weener XL aan Oude Vlijmenseweg in gebruik

Weener XL aan Oude Vlijmenseweg in gebruik
09-Jul-2023

Leestijd 1 minuut

WeenerXL9jul2023.jpg title =

Fotograaf: Alfred Heeroma - Bron: Boschveld Beweegt


Volgende week wordt de verhuizing naar de nieuwbouw van Weener XL afgerond. Alleen de groenafdeling verhuist later, omdat die het nu druk hebben en een verhuizing ongelegen komt.

De medewerkers hebben ondertussen al kennis mogen maken met het gebouw. De meningen zijn verdeeld. Zo vinden de productiemedewerkers het jammer dat ze geen direct zicht naar buiten hebben. De meeste ramen zitten namelijk niet op ooghoogte, maar hoger. Medewerkers op de administratie zijn juist weer wel heel enthousiast.

Het gebouw is voor de meeste medewerkers nieuw en ze zullen nog wel de weg moeten vinden. Het zal voor sommigen makkelijker wennen dan voor anderen. Er zijn nu al klachten, maar het is afwachten of die na de gewenning er nog steeds zijn.
Vanaf 10 juli zijn ook klanten welkom, al is men dan nog druk bezig met de verhuizing. De planning is op zaterdag 7 maart een open dag te organiseren. Dan zal ook een officieel openingsmoment zijn.

Afgelopen week werden ook de aanpassingen aan de Oude Vlijmenseweg zelf afgerond en werd de weg opengesteld voor het verkeer. De aanpassingen waren nodig vanwege de vestiging Weener XL. Zo is er ruimte gemaakt voor 2 bushaltes (in beide richtingen) en een afslag richting de groenafdeling. Ook de aansluiting op de Copernicuslaan is aangepast waardoor fietsers hier makkelijker kunnen oversteken. De rijstroken zijn van elkaar gescheiden en de fietsstroken zijn weer gescheiden van de rijstroken. Ook is bij de Hoofdingang van Weener XL een oversteekplaats gemaakt.

Auteur: Alfred Heeroma